Merhabalar, #Yorumluyorum2'de bu hafta yorum konumuz iPhone 6iPhone 6S mı diyenler için.



iPhone 6 mı yoksa iPhone 6S mi almalı mıyım diyenler için en önemli nedenleri yorumladım.



Ekran

iPhone 6S ile iPhone 6'nın ekran özelliklerine baktığımızda büyük bir farklılık göremiyoruz.
Her iki modelde ekran boyutu 4.7 inç büyüklüğünde. Tek fark dokunma panelinde, iPhone 6'da Shatter Proof and Scratch-Resistant Glass, iPhone 6S'de ise kullanılan Oleophobic Coating. Buna göre iPhone 6S'de ekran darbelere karşı daha dayanıklı bir yapıda. Ayrıca parmak izide bırakmıyor.



Kamera

Kamera özelliklerine baktığımızda, megapiksel seviyesi iPhone 6'da 8 MP iken, iPhone 6S'de 13 MP. Ayriyetten iPhone 6S'de Live Photos özelliği ve selfie kamerasının geceleri veya karanlık bir ortamda resim çekebilmesi iyi ayarlanmış.



Donanım

Apple, iPhone 6S'de farklı olarak 64-Bit mimarili bir işlemci kullanarak işlemcide bir değişikliğe gitti.

Diğer Özellikler

iPhone 6S'de iPhone 6'ya göre 2.Nesil Touch ID özelliğinin daha hızlı parmak izi okuduğunu söyleyebiliriz. iPhone 6S'de diğer farklı bir özellik ise 4K video çekebilmesi. iPhone 6S'in bekleme süresinin de daha fazla olmasıyla daha kullanılabilir kılıyor.

Yorumlama ; iPhone 6 mı alınmalı, iPhone 6 mı?

Her iki modelede baktığımızda aralarında arabartılacak bir fark yok. Ama iPhone 6S'in doğal olarak yeni olduğu için özellikleri bir tık önde. iPhone 6'dan daha kullanışlı ve işlevsel olduğu ortada. Yeni alacalar için almışken iPhone 6S'i almak doğru bir karar olur.

Kaynak: iPhone 6 Mı iPhone 6S mi? #Yorumluyorum2