Apple'ın 19 Eylül tarihinde satışa çıkardığı yeni modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın ilk satış rakamları açıklandı. Ön siparişe çıkarılan ürünler, Apple'ın kendi rekorunu kırmasını sağladı.



Akıllı telefon camiasının zehirli elma tarafı Apple’ın yeni modeli iPhone 6’nın satış rakamları açıklandı. İlk etapta ön siparişe çıkarılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus 19 Eylül tarihinde satışa çıktı. Apple’ın resmi internet sitesinde ön siparişe açılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine ait ilk satış rakamları açıklandı.

Rakamlar Apple’ın kendi rekorunu egale ettiğini gösteriyor. Öyleki iPhone 5 serisinde yakalanan 2 milyonluk ön sipariş rakamının iki katı ilgi iPhone 6 için söz konusu. Ön siparişe çıktığı ilk 24 saat içerisinde 4 milyon sipariş rakamına ulaşan Apple, şimdiye kadarki en yüksek ön siparişi almış durumda.

Amerika’da yer alan Apple mağazalarında 19 Eylül tarihinde satışa çıkan iPhone 6 modelleri, küresel pazarda 26 Eylül itibariyle satışa çıkacak.

iPhone 6 mı yoksa iPhone 6 Plus modelinin mi daha çok sattığı konusunda Apple henüz bilgi vermiyor. Ancak iPhone 6 Plus modelinin ön siparişe çıktıktan sonra tükendi bilgisi paylaşılmıştı. Fakat iki model aynı sayıda üretilmediyse bu bilgiden bir çıkarım yapılamaz. Bizim düşüncemize göre iPhone 6 Plus daha pahalı oluşu ve daha büyük bir ekran paneline sahip olması nedeniyle daha az sayıda üretilmiştir. Bu sebeple hangi modelin daha çok talep gördüğünü öğrenmek için beklemekte fayda var.

Kaynak : iPhone 6’nın İlk Satış Rakamları Açıklandı