Bu konuyu sürekli olarak Jailbreak Güncellemelerinden haberdar olalım diye açmak istedim. Jailbreak ile iOS 8 versiyonundan beri yakından ilgileniyorum. Bu konuda bir çok tecrübem oldu. Bu konu hakkındaki sorularınızı, konuya cevap vererek sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Konuyu sürekli olarak üst sıralarda tutmamız için, elinizden geldiğince edindiğiniz bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum.

Şu ana kadar Jailbreak işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğim cihazlar:
- iPad Mini
- iPod touch
- iPhone 5s
- iPhone 6

Jailbreak işlemini en basite indirgemek için Jailbreak sürümlerini çıkaran gruplar elinden geleni yapıyor fakat yükledikten sonra sorunlardan kurtulmuş değilsiniz. Cydia uygulamasının açılmaması, tweakler yüzünden oluşan bug ve cihazın açılmaması gibi birçok sorunu bu konu üzerinden hep beraber birlikte çözmeye çalışacağız. Çözdüğümüz sorunları da konuya ekleyeceğim, faydamız olsun.

Yakın zamanda çıkan kullanılabilen Jailbreak sürümleri:
- iOS 10-10.2 (Yalu Jailbreak)
- iOS 9.3.5 (Phœnix version 2)
- iOS 9.1-9.3.4 (Home Depot version RC3)
- iOS 9.2-9.3.3 (Pangu version 1.1)
- iOS 9.0-9.1 (Pangu version 1.3.0)
Daha fazlası için: Can I Jailbreak? sayfasını takip edebilirsiniz.

* Belirttiğim versiyonlar örneğin iOS 10 ve 10.2 arası çıkan iOS sürümlerini de desteklemektedir. Cihazınızın 32 bit veya 64 bit olması Jailbreak işlemindeki önemli etkenlerden biri. Her Apple cihazına versiyonu uyumlu olsa bile Jailbreak işlemi yapamayabilirsiniz.

Kendi yorumum:
* Jailbreak tamamen kişisel bir işlemdir. Gerekli olup olmadığı kişiden kişiye değişir. Kesinlikle telefonu özgür bıraktığı ve kişiselleştirmemiz için birçok olanak sunduğu halihazırda bir gerçek.

---Güncel---

* iOS 10.3.2 Jailbreak çıkar mı?
iOS 10.3-10.3.2 arası sürümler için güvenlik açığı Youtube'da Billy Ellis tarafından bu videoda paylaşıldı. Fakat hala Jailbreak'in çıkıp çıkmayacağına dair kesin bir bilgi yok.