lostyazilim
tr.link

Laptopa Format Nasıl Atılır?

11 Mesajlar 16.469 Okunma
lstbozum
tr.link

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar packardbell windows 7 laptopum var ve format atmak istiyorum.Cd veya benzeri birşeyi yok.Bu sebeple nasıl format atabilirim.Bunun bir programı vs var mı.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.
wmaraci
reklam

Zuperman Zuperman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)
recovery kısmı varsa laptopunda f12 olması lazım recovery tusudur bu tusa açılış kısmında basarsan ilk kurulum anına döndürebilirsin.
WebDost

kişi bu mesajı beğendi.

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

Zuperman adlı üyeden alıntı

recovery kısmı varsa laptopunda f12 olması lazım recovery tusudur bu tusa açılış kısmında basarsan ilk kurulum anına döndürebilirsin.

fabrika ayarlarına döndürebilirsin win8 varsa.

• Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

Zuperman adlı üyeden alıntı

hocam f2 ye bastım d2d recovery enabled yaptım şimdi f12 basarsam olur demi :confused::confused:

Ek Olarak:

WebDost adlı üyeden alıntı

fabrika ayarlarına döndürebilirsin win8 varsa.

Hocam belirrttim malesef windows7

wmaraci
wmaraci

reklamsiz reklamsiz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web Programlama (öğrenci)
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 31 / 43
  • Ticaret 2, (%100)
Flash bellek ile'de format atabilirsiniz. Nette oldukça anlatımı var.

Zuperman Zuperman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)

SamimiBlog adlı üyeden alıntı

hocam f2 ye bastım d2d recovery enabled yaptım şimdi f12 basarsam olur demi :confused::confused:

Ek Olarak:

Hocam belirrttim malesef windows7

http://www.sorbilene.com/forum/Konu-Packard-Bell-recovery-nasil-yapilir-packard-bell-recovery-tusu-nedir-resimli-anlatim.html bu kaynak işine yarayabilir :)

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.

• Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

reklamsiz adlı üyeden alıntı

Flash bellek ile'de format atabilirsiniz. Nette oldukça anlatımı var.

Hocam araştırdım bu konuyu buraya yazmadan önce ama yeterli ve doğru bilgi bulamadım.Acaba elinizde kaynak var mı bir göz atmak isterim.

xrople xrople Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 107 / 61
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam araştırdım bu konuyu buraya yazmadan önce ama yeterli ve doğru bilgi bulamadım.Acaba elinizde kaynak var mı bir göz atmak isterim.

Hocam az önce ablamın packardbell laptopuna format attım.Sürekli bilgisayarında takılmalar olur getirir Recovery atarım düzelir 1 hafta sonra yine , en son attığımda bile bozukluklar olduğunu gördüm umursamadım şimdi windows 8 kurdum tıkır tıkır çalışıyor bilgisayar packardbell bir sürü gereksiz uygulama yüklüyor bu da kasmalara neden olabiliyor diye düşünüyorum.

8 , 16 GB boyutlarında bir flash bellek bulun.

Biçimlendirin (temiz olsun) istediğiniz işletim sisteminin .iso dosyasını indirin (pardus , linux , windows) artık hepsinde iso'mudur bilemiyorum.

İso conventer idi sanırım onunla flash belleği dvd gibi birşey yapıyorsunuz.Ardından flash belleği bilgisayara takıp bilgisayarı kapatın.
Bilgisayarı açarken F2'ye basın , BOOT sekmesine gelin , FLASH HDD : burada flash belleğinizin markası yazar genel olarak bunun üzerine gelin ve F6 ile en üste taşıyın ardından F10' a basıp kaydetin tekrar başlatacak ve kurulum gelecek oraları siz yaparsınız :) , en son bittiğinde tekrar başlatacak burada birşey yapmazsanız tekrar HDD'yi flash olarak okuyacak tekrar işlem başlayacaktır ama korkmayın bilgisayarı kapatın tekrar F2 ye basın ardından F5 ile FLASH HDD'yi eski yerine getirin.F10 'a basıp kaydetin ve tekrar başlayacak ve kuruluma arayüz ile devam edeceksiniz.

• Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)

xrople adlı üyeden alıntı

Hocam az önce ablamın packardbell laptopuna format attım.Sürekli bilgisayarında takılmalar olur getirir Recovery atarım düzelir 1 hafta sonra yine , en son attığımda bile bozukluklar olduğunu gördüm umursamadım şimdi windows 8 kurdum tıkır tıkır çalışıyor bilgisayar packardbell bir sürü gereksiz uygulama yüklüyor bu da kasmalara neden olabiliyor diye düşünüyorum.

8 , 16 GB boyutlarında bir flash bellek bulun.

Biçimlendirin (temiz olsun) istediğiniz işletim sisteminin .iso dosyasını indirin (pardus , linux , windows) artık hepsinde iso'mudur bilemiyorum.

İso conventer idi sanırım onunla flash belleği dvd gibi birşey yapıyorsunuz.Ardından flash belleği bilgisayara takıp bilgisayarı kapatın.
Bilgisayarı açarken F2'ye basın , BOOT sekmesine gelin , FLASH HDD : burada flash belleğinizin markası yazar genel olarak bunun üzerine gelin ve F6 ile en üste taşıyın ardından F10' a basıp kaydetin tekrar başlatacak ve kurulum gelecek oraları siz yaparsınız :) , en son bittiğinde tekrar başlatacak burada birşey yapmazsanız tekrar HDD'yi flash olarak okuyacak tekrar işlem başlayacaktır ama korkmayın bilgisayarı kapatın tekrar F2 ye basın ardından F5 ile FLASH HDD'yi eski yerine getirin.F10 'a basıp kaydetin ve tekrar başlayacak ve kuruluma arayüz ile devam edeceksiniz.

Hocam daha önce hiç böyle birşey yapmadım bana bu yazdıklarınızı skype üzerinden yazar mısınız hocam

Bu arada benimde durum aynı laptop takılıyor kalıyor biraz kullanınca. Ayrıca laptop modeliniz nedir hocam.

xrople xrople Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 107 / 61
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam daha önce hiç böyle birşey yapmadım bana bu yazdıklarınızı skype üzerinden yazar mısınız hocam

Bu arada benimde durum aynı laptop takılıyor kalıyor biraz kullanınca. Ayrıca laptop modeliniz nedir hocam.

Laptop modeli : packard bell pew91 , hocam bayram olduğu için bilgisayar başında pek duramıyorum skype ekleyemem fakat internette USB İLE FORMAT ATMA diye aratırsanız bulabilirsiniz her pc için bios ekranı farklıdır , bende 5-10dk aradım açıkçası :) eğer model aynı ise siz daha kısa sürede halledebilirsiniz.Ama tavsiyem recovery yapmayın hiç bir işe yaramıyor ki aynı model ise.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al