Microsoft Türkiye bloğunun duyurusuna göre Windows 8 Marketi, aralarında Türkiye’ nin de bulunduğu 82 ilave ülkeden hem kurumsal hem de bireysel geliştiriciler kendi dillerinde uygulama geliştirip Windows Mağaza’ ya gönderebilecekler.
Bu duyuru ile birlikte toplam 120 ülke, yine aralarında Türkçe’ nin de bulunduğu 37 farklı dilde uygulama yayınlayabilecek ve ücretli uygulamalarda da TL nin de aralarında bulunduğu şekilde satınalma yapabilecek. Bu konuda ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Windows 8 Uygulama Geliştiricilere Microsoft Türkiye Destekleri;

Kurumlar ve bireyler Windows Mağaza’ da yerlerini önceden alabilmek, uygulamaları ile Türkiye’ de ve Dünya’ da ilk olabilmek için uygulama geliştirme eforlarına çok daha önceden başladılar ve Microsoft Türkiye’ de gerçekleştirdiğimiz 12 etkinlikte 2000′in üzerinde kişi gerçekleştirdiğimiz online ve yerinde eğitimlerle ve uygulama geliştirme sürecinde verdiğimiz teknik destekle uygulamalarını şimdiden hazır hale getirdiler.


Windows 8 Uygulama Geliştirmesini Şimdiden Tamamlayan Kurumlar;

Windows 8 henüz çıkmadan, Türkiye’ den 50 den fazla uygulamanın Windows 8 için geliştirmesi tamamlandı. Mağaza’ da ilk ve öncelikli yeralmak için Türkiye’ den gerçekleştirilen uygulamaların listesini Mağaza kategorilerine göre aşağıdaki bulabilirsiniz :
(Yanlarında M işareti gördüğünüz uygulamalar şimdiden Mağaza’ da yeralan ve Windows 8 Mağaza’ dan indirerek deneyeyimleyebileceğiniz uygulamalar olmak üzere)
Finans Uygulamaları (6) : Garanti Bankası(M), İş Bankası, Anadolu Hayat, Denizbank, Akbank ve TEB
Haber ve Hava Durumu Uygulamaları (14) : Ntvmsnbc, NtvSpor(M), NTV Hava(M), Hurriyet, Hurriyet Egazete, Habertürk, Sabah, Ahbaber, ATV, TRT Haber, Shiftdelete.net, Milliyet, Chip, Dmag
Eğitim Uygulamaları (9) : EBA Eğitim Portalı, Sebit VKitap, Periyodik Cetvel, Suyun Analizi, Hayvanlar Dünyası, Yazgeliştir, Açık Akademi, Bayrak ve Ülke Oyunları
Eğlence Uygulamaları (1) : Radyo
Oyunlar (3) : Pepee, Mayın Tarlası, Masalcı
Sağlık Uygulamaları (2) : Acıbadem Sağlık, Dünya Göz
Devlet Uygulamaları (2) : Sağlık Bakanlığı Hemşire Bilgi Uygulaması, Kamu İhale Takip Uygulaması
Eticaret Uygulamaları (2) : Yemeksepeti, Markafoni, Doğuş Oto Değerlendirme (M)
Fotoğraf Uygulamaları (1) : Benim Forokitap(M)
Müzik ve Video Uygulamaları (4) : TiviBu, Samsung Sinema Klübü, FilmClub, Sinemalar, Ipower(M)
Seyahat Uygulamaları (4) : IBBTrafik, AtlasJet, HMS Tatil, Odeon Tatil, TAV(M)
Yaşam Uygulamaları (3) : Volkswagen Türkiye (M), Volkswagen Türkiye Ticari (M), Dedeman Otelleri


Kaynak: W8 Uygulama Mağazası Türkiye’ye Açıldı