lostyazilim

Windows Mu, Linux Mu?

24 Mesajlar 6.767 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

CETINKAYAM CETINKAYAM Akupunktu Freze :D Kullanıcı
    • Üyelik 05.02.2014
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek swp
    • Konum Rusya
    • Ad Soyad M** Ç**
    • Mesajlar 189
    • Beğeniler 116 / 60
    • Ticaret 0, (%0)
    düzeltme...

wmaraci
    reklam

Esermax Esermax ◕‿◕ Ya]-[Ya ◕‿◕ Kullanıcı
    • Üyelik 08.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Tekstil
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Y** D**
    • Mesajlar 158
    • Beğeniler 74 / 23
    • Ticaret 7, (%100)

CETINKAYA adlı üyeden alıntı

Ps=photo shop diyorsanız o işi bozar hocam linux üzerinde ps çalıştıranlar var fakat windows kadar stabil çalışmıyor.Bilgisayarınıza mac kursanız o zaman ps olur fakat bu seferde mac kendi donanımı olmadığı için stabil çalışmaz.

Sizin probleminizi çözecek olan işletim sistemi değil,depolama sisteminiz hdd ise ssd ye çevirmek olacaktır.

Büyük ihtimalle bilgisayarınız hdd yüzünden kasıyordur.Zira 1 gb ekran kartına sahip 4 gb ram e sahip bir bilgisayar hdd harici bir problemde dolayı tökezlemez.

Eğer internette araştırma yapacak olursanız son yıllardaki bilgisayar donma problemlerinin hdd kaynaklı olduğunu göreceksiniz.

Unutmamalısınızki gereksiz yere sık sık format atmak bilgisayarın hddsine zarar vermektedir.Çünkü hdd format sırasında normalin üzerinde bir hızla çalışmaktadır.Bu durumda hdd nin ömrünün kısalmasıyla sonuçlanacaktır.(Bildiğim kadarıyla.)

Hdd ile ssd arasındaki farkı anlama için https://www.google.com.tr/search?client=opera&q=www.goo&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=hdd+ile+ssd+aras%C4%B1ndaki+farklar

Buraya göz atın.Elinizi biraz cebinize atmanız gerekecek fakat bu problemden kurtulmanızı sağlayacaktır.Ayrıca yüksek kapasiteli ssd almak sizi maddi çıkmaza sürükleyecektir.Onun içinde düşük alan kapasiteli ssd`yi bilgisayarınıza taktırır yani ucuza mal ederek ssd hızından faydalanır ve bilgisayarınızdan çıkan hdd`yide tanışabilir hdd gibi kullanmanızı sağlayacak dock station adı verilen ekipmandan alırsanız depolama sıkıntısı yaşamazsınız.

Eğer sormak istediğiniz birşey varsa bilgim dahilinde ise cevaplarım.İyi günler dilerim.

Çok güzel bir anlatım olmuş gerçekten tşk ederim ben biraz arastırdımda ortalama 500gb ssd şuan 2milyar buluyor ve bu durumda almamız imkansız dön bizim toshiba laptopn kurtarma cdlerini kurdum benim hp pcme biraz idare eder sanki ama ileride bişeyler yapcaz artık napalım. ilginiz ve alakanız için tşk ederim hocam... Şuanki hdd 500 gb zaten ama dediğiniz gibi işte ssd de çok pahalı.

Ek Olarak:

agg1401 adlı üyeden alıntı

Merhabalar!
    Linux arayışındaysanız size tavsiyem Ubuntu ve ya Mageia olacaktır, ben sevmiştim. Bu linuxler genellikle ücretsizdir.

Linux türkce sitesi gitmiş chip den biraz inceledimde bir cd demin edeyim dedim oda resmi siteleri aktif değil o bakımdan vaz geçtim...

Bilgilendirme için tşk ederim hocam iyi çalışmalar dilerim.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş.

TheCompany TheCompany WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 26.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Developer
    • Konum Ardahan
    • Ad Soyad Ç** T**
    • Mesajlar 193
    • Beğeniler 16 / 40
    • Ticaret 5, (%100)

Esermax adlı üyeden alıntı

Merhaba arkadaşlar kullandığım pc masaüstü HP 2008 yılında aldım alırken windows7 home premium vardı.

Aslında şyle bir sorunum var diye bilirim belki inanmassınız pc me bazen bir aksamda 2 3 defa format atıyorum sormak istediğim soru ise windows px - vista - 7 - 8 pehsi kasıyor gecen arkadaş win8 sinle language aldı orjinal cd sinden bile format attım genede faydası yok. 1gb ekran kartı ve 2x2 toplam 4 gb ram olmasına rağmen hala kasıyor donmalar oluyor.

Peki bu bahsettiğiniz Linux veya Mac format cd larıne ulaşmamız mümkünmüdür oyunla hiç bir alakam olmuyor internet film müzik ps çalişmaları ağırlıklı oluyor bende...

Bir üreride bulunursanız memnun kalırım şimdiden tşk ederim.

Sorun büyük olasılıkla HDD kaynaklı hatta kesin öyle :) Bad sector taraması yap ve mümkünse hdd değiştir

Esermax Esermax ◕‿◕ Ya]-[Ya ◕‿◕ Kullanıcı
    • Üyelik 08.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Tekstil
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Y** D**
    • Mesajlar 158
    • Beğeniler 74 / 23
    • Ticaret 7, (%100)

TheCompany adlı üyeden alıntı

Sorun büyük olasılıkla HDD kaynaklı hatta kesin öyle :) Bad sector taraması yap ve mümkünse hdd değiştir

Bakalım 1 tb hdd almaya çalişacam bakalım olmassa pc'yi alıp camdan atarım rahatlarım artık tşkler.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş.
    wmaraci
    wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al