Javascript ile linki pop-up olarak açmamız mümkün bunun için sizlere güzel bir anlatım yapayım dedim.Çevremde çoğu blogcu blogunda paylaştıkları konulara demo bir sayfa veriyor belki aranızdan birileri bu sayfaları pop-up olarak açmak ister benim gözümde daha hoş duruyor belki(araştırmadım) bunun seo’ya etkiside olabilir.
Pop up açmak için gerekli bir kaç komut yazmamız gerekiyor bu komutlar kalıplaşmıştır yani bunları ezberlememiz lazım
<script>
var popup =window.open("http://www.ismailcakir.net?pop-up","sekme","13","333");
//pop up açma komutunu verdik ve popup değişkenine aktardık..
</script>
Şimdi sıra çalışma şeklini anlatmaya
<script>
function ac(){
var popup =window.open("","sekme","13","333");
//" " kısmına dilersek link verebiliriz örnekwww.ismailcakir.net
popup.document.write("POP UP SAYFAMIZA HOŞ GELDİNİZ!!
");
");
");
popup.document.write("www.ismailcakir.net");
");
");
popup.document.write("Pencereyi Kapatmak için tıklayın");
//window.close ise açılan pencereyi kapatmaya yarıyor..
}
</script>
Pop Up Olarak Aç
Yukarıda gösterilen a tagına tıklanılınca ac() fonsiyonu çalışacak biz ise bu pop-up olayını bu fonksiyona atadık.Yani eleman linke tıkladığında sayfa # e yönlendirilecek ve ac() fonksiyonu çalışacaktır..
Sıra geldi fonksiyonların içini anlatmaya yeni açılacak pop-up’u bir değişkene atadık(popup) ve alt satırlarda işe bu pop-up içerisine yazılarımızı yazdırdık dilersek bu ekrana demo sayfalarımızı ekleyebiliriz veya reklamlarımızı koyabiliriz..
Anlatacaklarım bu kadardı örnek sayfaya bakmak isterseniz buraya tıklayın , javascript hakkındaki diğer derslerimize bakmak içinse burayı tıklayabilirsiniz ; JavaScript Dersleri