Yeni bir frontend projesine başlarken genelde aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyoruz: klasör yapısını kurmak, temel bileşenleri ayarlamak, stil dosyalarını oturtmak vs. bu işler zaman alıyor ve motivasyonu da bazen düşürebiliyor. Ben de bu yüzden son zamanlarda hazır şablonlara daha fazla yöneliyorum.
freenextjstemplates.com sitesi bu konuda karşıma çıkan en kullanışlı kaynaklardan biri oldu. Sitede ücretsiz olarak sunulan birçok Next.js şablonu var ve çoğu gerçekten iş görür durumda. Şablonlar sadece boş bir iskelet sunmuyor; mobil uyumluluk, erişilebilirlik gibi detaylara da dikkat edilmiş.
Güzel tarafı şu ki: her proje açık kaynak, yani GitHub bağlantısıyla indirip hem kodu okuyabiliyorsun hem de ihtiyaç varsa özelleştirebiliyorsunuz. Bazılarında TypeScript, Tailwind CSS hatta küçük API örnekleri bile var. Sıfırdan yazmaya kıyasla çok zaman kazandırıyor.
Ben kendi portföy sitem için sade bir template kullandım, birkaç bileşeni değiştirerek iki saat içinde yayına aldım. Özellikle hızlıca ayağa kalkmak isteyenler için ciddi anlamda pratik bir çözüm. Kategorilere göre filtreleme özelliği de aradığını bulmayı kolaylaştırıyor. Bu yüzden tavsiye ederim ilgilelerine.