wmaraci reklam

Web Projesine Başlamak İsteyenler İçin Pratik Bir Kaynak

2 Mesajlar 194 Okunma
Toplam 2 mesaj ve 194 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

snnzbs snnzbs Metin Yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 13 / 12
  • Ticaret 10, (%100)

Yeni bir frontend projesine başlarken genelde aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyoruz: klasör yapısını kurmak, temel bileşenleri ayarlamak, stil dosyalarını oturtmak vs. bu işler zaman alıyor ve motivasyonu da bazen düşürebiliyor. Ben de bu yüzden son zamanlarda hazır şablonlara daha fazla yöneliyorum.

freenextjstemplates.com sitesi bu konuda karşıma çıkan en kullanışlı kaynaklardan biri oldu. Sitede ücretsiz olarak sunulan birçok Next.js şablonu var ve çoğu gerçekten iş görür durumda. Şablonlar sadece boş bir iskelet sunmuyor; mobil uyumluluk, erişilebilirlik gibi detaylara da dikkat edilmiş.

Güzel tarafı şu ki: her proje açık kaynak, yani GitHub bağlantısıyla indirip hem kodu okuyabiliyorsun hem de ihtiyaç varsa özelleştirebiliyorsunuz. Bazılarında TypeScript, Tailwind CSS hatta küçük API örnekleri bile var. Sıfırdan yazmaya kıyasla çok zaman kazandırıyor.

Ben kendi portföy sitem için sade bir template kullandım, birkaç bileşeni değiştirerek iki saat içinde yayına aldım. Özellikle hızlıca ayağa kalkmak isteyenler için ciddi anlamda pratik bir çözüm. Kategorilere göre filtreleme özelliği de aradığını bulmayı kolaylaştırıyor. Bu yüzden tavsiye ederim ilgilelerine. 

wmaraci reklam
reklam

Herman Herman WM Aracı Platin Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 24 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

Kesinlikle haklısın, projeye başlarken aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak insanı yorabiliyor. Hazır şablonlar bu noktada gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu tür kaynakları kullanarak, özellikle de Next.js gibi güncel teknolojilerle hazırlanmış şablonlarla, projeye hızlı bir başlangıç yapmak çok büyük bir avantaj.

Şablonların üstünde gelen bileşenler, mobil uyumluluk ve erişilebilirlik gibi detaylar zaman kazandırmanın ötesinde, iyi bir kullanıcı deneyimi sunmanın da kapısını aralıyor. Ayrıca, açık kaynak olması hem kodu öğrenme hem de üzerinde dilediğin gibi özelleştirme yapma imkanını sağlıyor.

freenextjstemplates.com gibi kaynaklar, özellikle hızlı geri dönüş alman gereken projelerde veya fikirleri hızlıca test etmek istediğinde çok pratik olabilir. Kendi portföy siten için iki saat gibi kısa bir sürede yayına alabilmen gerçekten etkileyici. Şablonlardan faydalanmak, motivasyonu yüksek tutmak ve zamanını daha yaratıcı süreçlere ayırmak için de harika bir yol gibi görünüyor. Başka benzer kaynaklar veya şablon önerilerin olursa, paylaşmak harika olur!

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al