Günümüzde internetin kullanımında çok önemli bir yer teşkil eden akıllı cihazlar daha da yaygınlaştıkça Joomla gibi bir çok içerik yönetim sisteminin bu gelişmeye kayıtsız kalması tabiki düşünülemez. Çeşitli Joomla temaları siteleri temalarının mobil cihazlara uyumu konusunda destekleri var olsa da çekirdeği bakımından Joomla'nın bu konuda biraz geriden geldiğini görmekteyiz. Ancak Joomla 3 ile beraber Joomla çekirdek yapısında mobil uyumunun gelecek olması geçte olsa önemli bir gelişme. Tüm bunların dışında uzun zamandır Joomla ve mobil uyumu konusunda çalışma yapan Mobile Joomla 3. parti yazılım olarak bu eskikliği en iyi dolduran eklenti diyebiliriz. Şu günlerde güncellenen sürümü ile beraber Mobile Joomla Pro adını alan paketi de beklenen bir çok çözümü de beraberinde getiriyor. Joomla eklenti dizini (JED) içerisinde yer alan en popüler ve belki de yegane uygulama olan Mobile Joomla'yı yazımızın devamında biraz daha genişçe tanıma fırsatımız olacak.



Pro sürümü ile beraber Mobile Joomla profesyonel kullanıcılara daha da fazla esneklik kazandıracak özellikle getirmiş. iPad gibi tablet cihazlar için desteğin yanı sıra HD / Retina desteğinin de dahil edildiğini görüyoruz.Ayrıca Pro sürümünün belki de en dikkat çeken özelliği olan dahili bir simulatör ile mobil sitenizi anlık olarak test edebilmenizi sağlayan özellik işleri daha da kolaylaştırıyor.

Mobile Joomla Ne İşe Yarıyor?

Mobile Joomla temel anlamı itibari ile mevcut joomla sitenize kurulan bir bileşen olarak sitenizi ziyaret eden ve mobil cihazlardaki mobil tarayıcıları kullanan kullanıcılara sitenizin mobil görünümünü sunarak bu cihazlar ile uyumlu bir website haline getiriyor. Kodlaması dahilinde tarayıcı tespit fonksiyonu üzerinden kullanılan mobil cihazın internet tarayıcısına göre kullanıcıyı uyumlu arayüze ulaştırıyor.



Mobile Joomla Maliyeti Nedir?

Mobile Joomla zaten ücretsiz olarak Joomla kullanıcılarının istifadesine uzun zamandır sunulmuş durumda ve halen de ücretsiz olarak hemen hemen bir çok özelliğini aktif bir şekilde kullanabilirsiniz. Sadece Mobile Joomla Pro sürümü ek yeni özellikler ve avantajları beraberinde getiriyor, bunun da bedeli yıllık 99$ ile 199$ arasında değişen farklı paketler olarak sunuluyor.

Eğer sizler de Joomla site sahibiyseniz ve sitenizi mobil cihazlardan girildiğinde farklı ve o cihazlara uyumlu bir şekilde göstermek istiyorsanız Mobile Joomla'nın ücretsiz olan sürümü ile bu özelliği sitenize ekleyebilirsiniz.

[Mobile Joomla Resmi Sitesi İndirme Sayfası]