lostyazilim
tr.link

jQuery aslında mükemmel birşey..

7 Mesajlar 1.576 Okunma
lstbozum
tr.link

ErenKeskin ErenKeskin Girişimci, Front-end Developer Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 1223
  • Beğeniler 243 / 336
  • Ticaret 2, (%100)
Bir Javascript kütüphanesi olan jQuery’i öğrenme çabalarım son günlerde diğer tüm şeylerden ağır basar hale geldi.Aslında çok zor bir dil olduğunu sanmıyorum ama öğrenilmesi gereken ince noktaları var.İnternetten günlük olarak düzenli araştırmalar yapıyorum denemeler yapıyorum, sürekli bir yerlerden e-kitap buluyorum onları okuyorum ve anlatılanları uygulamaya çalışıyorum..Şuan blogumda bir demo şeklinde duran fakat hala tamamlamadığım tema olan Ecomedia v2′de bir çok jQuery kullanmayı düşünüyorum..

Zaten şuan için aklımdaki işlemler arasında da bunlar var.İlk ekleyeceğim şey sağ tarafta açılır kapanır menü şeklinde Twitter alanı olacak ve orası görünecek.

Daha sonraları bu jQuery’i WordPress’te nasıl kullanırız onun mantığını geliştirmeye çalıştım ve onun içinde ortaya şöyle fikirler çıkarttım.

Yılbaşı,sevgililler günün,milli günler gibi özel günlerde bazı site sahipleri sitelerinin açılış sayfasının bir index.html’e yönlenmesini ve oradan bir yerden “Siteye Gir” gibisinden bir yazıya tıklandıktan sonra siteye gitmesini istiyor ama bunu yapmak bi hayli uğraştırıcı gelmişti bana :) Bende ufak bi mantıkla o index.html açılışta görünür dedim onun üzerinden bir yere tıklandığı zaman index tasarımı yukarı çıkar site açılır dedim.Düşündüğüm ana mantık buydu.

İkinci düşüncem ise yorum kısımlarında sayfa yenilenmesi gerekmeden bir ajax metodu ile bu işlemlerin gerçekleşmesi.Son düşünceme ise şuan daha vakit var diye düşünüyorum :) sayfalama kısımlarında sayfa yenilenmeden URL yönetimi ve sayfanın ileri geri gitme işlemi..Zaten oluşturulan Tab sistemleri çok basit yapılara sahip onları yapmak neredeyse çocuk oyuncağı..

Tekrardan söylüyorum web işiyle uğraşan herkesin öğrenmesi gereken bir dil bence :)
isousluer HasanA

kişi bu mesajı beğendi.

herenkeskin.com - Elektrik ve Elektronik Mühendisi - Gömülü Sistemler üzerine çalışıyorum.
wmaraci
reklam

retrospektif retrospektif WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 105 / 145
  • Ticaret 7, (%100)
Yazılımla ilgim yok ama duyduğum kadarıyla jQuery tarayıcılarda sorun çıkartmıyormuş. Yani tüm tarayıcılar ile uyumluymuş. Bu nedenle kullanılması tavsiye olunurmuş. Ben duyduklarımın yalancısıyım :)

ErenKeskin ErenKeskin Girişimci, Front-end Developer Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 1223
  • Beğeniler 243 / 336
  • Ticaret 2, (%100)

retrospektif adlı üyeden alıntı

Yazılımla ilgim yok ama duyduğum kadarıyla jQuery tarayıcılarda sorun çıkartmıyormuş. Yani tüm tarayıcılar ile uyumluymuş. Bu nedenle kullanılması tavsiye olunurmuş. Ben duyduklarımın yalancısıyım :)

Bende tüm tarayıcılarla uyumlu diye biliyorum -{IE 6} :) ayrıca çok hızlı bir sistem olarak göze çarpıyor :)

herenkeskin.com - Elektrik ve Elektronik Mühendisi - Gömülü Sistemler üzerine çalışıyorum.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
jQuery'siz tema perdesiz eve benzer. :D
ErenKeskin HasanA

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Bende yeni yeni öğrenmeye başladım jQuery`i.
Gerçekten ilgi çekici etkileyici tasarımlar çıkıyor jquery ile.

FOMOCO FOMOCO WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Nakliyat
  • Mesajlar 417
  • Beğeniler 184 / 76
  • Ticaret 1, (%100)
evet jquery gerçektende mükemmel fakat css3 ve html5 getirdiklerine bakınca sitelerde tasarım, yani photoshop bir parçada olsa kullanma gereği olmuyor tasarımı html5 ve css3 ile güçlendirebiliyoruz.

belki ilerde jquery falanda ihtiyaç kalmaz mı ki diyecem :)

bekchur bekchur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek web tasarım
  • Mesajlar 406
  • Beğeniler 49 / 91
  • Ticaret 4, (%50)
jquery olmadan bişi tarasarlanmıyor artık zaten

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al