-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba,
Jquery'nin get.json metodu ile json dosyası çekip gelen parametleri bastırmak istiyorum. JSON dosyasının boyutu 14 MB büyüklüğündedir. Fakat dosyayı çekerken bilgisayar bağlı olarak 14sn ile 60n arası sürmektedir. Bunun nedeni nedir? JSON kullandığım tüm projelerde jsondan veri çekerken sayfalar yavaş açılıyor. Nasıl hızlandırabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
14 mb boyutunu azaltman lazım bu sayfa yüklenirken sıkıntı olacaktır.
Bu bilginin gerekli olan kısımını çekmeni sağlayacak bir yöntem bulman lazım yada localstoragee sıkıştırıp saklanabilir. Gerekli olduğunda açılıp kullanılabilir.
Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tam olarak hakim olmadığım bir konu önce bunu belirteyim hocam. Ben de bir süredir json ve Ajax meselelerini araştırıyorum.
Her halükarda json dosyasının boyutunu düşürmeniz lazım. Eğer içerisindeki bütün verileri çekmiyorsanız sadece istediğiniz verilerin olduğu bir json dosyası oluşturun. Bu yüklenme ve işlenme süresini azaltacaktır.
Eğer bütün veriler lazımsa jsonu sayfalara bölme imkanı olabilir. Yazılımda her zaman büyük verilerle uğraşırken sayfalama sistemi kullanılır. Böl parçala yönet.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
14 mb i söyle düşün. 14 mblik resim fakat json i bir de tarayıcıda işlediğini düşün.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Json verinin tamamına ihtiyacın var mı ?