birliktesatalim
reklam
reklam

Jquery JSON çekerken yavaşlıyor

  1. Konuyu Paylaş
11 Mesajlar 1.728 Okunma
reklam

fatihclkl fatihclkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Back-End Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 469
  • Beğeniler 162 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba,
Jquery'nin get.json metodu ile json dosyası çekip gelen parametleri bastırmak istiyorum. JSON dosyasının boyutu 14 MB büyüklüğündedir. Fakat dosyayı çekerken bilgisayar bağlı olarak 14sn ile 60n arası sürmektedir. Bunun nedeni nedir? JSON kullandığım tüm projelerde jsondan veri çekerken sayfalar yavaş açılıyor. Nasıl hızlandırabilirim?
 

 

medyasosyal
reklam

muratsalweb muratsalweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
14 mb boyutunu azaltman lazım bu sayfa yüklenirken sıkıntı olacaktır.
Bu bilginin gerekli olan kısımını çekmeni sağlayacak bir yöntem bulman lazım yada localstoragee sıkıştırıp saklanabilir. Gerekli olduğunda açılıp kullanılabilir.
 

 

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 1, (%100)
Tam olarak hakim olmadığım bir konu önce bunu belirteyim hocam. Ben de bir süredir json ve Ajax meselelerini araştırıyorum.

Her halükarda json dosyasının boyutunu düşürmeniz lazım. Eğer içerisindeki bütün verileri çekmiyorsanız sadece istediğiniz verilerin olduğu bir json dosyası oluşturun. Bu yüklenme ve işlenme süresini azaltacaktır.

Eğer bütün veriler lazımsa jsonu sayfalara bölme imkanı olabilir. Yazılımda her zaman büyük verilerle uğraşırken sayfalama sistemi kullanılır. Böl parçala yönet.
 

 

fatihclkl fatihclkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Back-End Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 469
  • Beğeniler 162 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
muratsalweb 14mb lik json dosyasını localstroge atabilirmiyim
 

 

smmavm

ontedi ontedi www.ontedi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı, Matematikçi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1116
  • Beğeniler 123 / 324
  • Ticaret 2, (%100)
14 mb i söyle düşün. 14 mblik resim fakat json i bir de tarayıcıda işlediğini düşün.
 

 

www.ontedi.com
www.cizgi.site

fatihclkl fatihclkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Back-End Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 469
  • Beğeniler 162 / 43
  • Ticaret 8, (%100)
ontedi ne yapılabilir hocam. Yükü tarayıcıya değilde sunucuya nasıl bindirebiliriz?
 

 

srkn12 srkn12 PHP - Javascript - Java Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 411
  • Beğeniler 67 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
fatihclkl getJson değil de ajax ile dene ajax önbellek yaparak hızlandırabilir.

Örnek Kod:


<script>
jQuery.ajax({
method: 'get',
url: 'json url',
cache: true,
dataType: 'json',
success: function(veri) {
console.log(veri)
}
})
</script>


 

 

SancarSaran SancarSaran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 4 / 111
  • Ticaret 0, (%0)
Json verinin tamamına ihtiyacın var mı ?
 

 

muratsalweb muratsalweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 1 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

fatihclkl adlı üyeden alıntı

muratsalweb 14mb lik json dosyasını localstroge atabilirmiyim


Tarayıcıdan tarayıcıya değişir 5mb diye biliyorum. bakmak lazım.
Onun için sıkıştırmanı tavsiye etmiştim.

Ayrıca server erişimin varsa gzip ayarıyla direk sıkıştırarak veriyi gönderebilirsin.

Windows IIS için https://support.winhost.com/kb/a1583/enable-gzip-compression-in-iis.aspx adresinden inceleyebilirsin.
fatihclkl

kişi bu mesajı beğendi.

fatihclkl fatihclkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Back-End Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 469
  • Beğeniler 162 / 43
  • Ticaret 8, (%100)

SancarSaran adlı üyeden alıntı

Json verinin tamamına ihtiyacın var mı ?


Evet tamamına ihtiyacım var hocam. Parça parça bölme imkanımda yok.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al