Son zamanlarda bir proje üzerinde uğraşıyorum. Fakat internette bir çok yerde araştırmama rağmen açık ve net bir bilgi bulamamıştım. Bu olay sitenizi tek sayfa olarak açabilmenize olanak sağlıyor. İnternette anlatılanlar çok karışık ve açıkcası benimde jQuery bilgim o kadar professiyonel değil ne yazık ki en sonunda bi şekilde en basit yoldan buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu olay sayfayı scrool bar ile aşşağı indiriyor. Sitenizde oluşturduğunuz tabloya bir div atamanız gerekiyor.

jQuery(document).ready(function(){
jQuery('#menu a[href*=#]').click(function() {
if (location.pathname.replace(/^\//,'') == this.pathname.replace(/^\//,'')
&& location.hostname == this.hostname) {
var $target = jQuery(this.hash);
$target = $target.length && $target
|| $('[name=' + this.hash.slice(1) +']');
if ($target.length) {
var targetOffset = $target.offset().top;
jQuery('html,body')
.animate({scrollTop: targetOffset}, 1000);
return false;
}
}
});
});


Bu kodu scrool.js olarak kaydedim sitenizde bir yere atın. Yukarıdaki #nav kısmı sizin menünüzün ul id ' si olmalıdır. Bunun içinde menünüzü.



Zaten jQuery kullanmak istiyorsanız kütüphaneyi kullanmanız şarttır ve tabiki bunun yanı sıra scrool.js dosyamızıda index.html yada php miz içerine çağırmalıyız. Eğer php kullanıyorsanız
<script></script>
<script></script>


Artık oluşturduğunuz tablolara



Tablo İçeriği buraya



bu şekilde id ekleyip menüdeki linklerimizide

index.php#gidilcekyer

yapıcaz menüden tıkladığınız zaman belli bir hızla o id nin olduğu yere gider. Bu da sitenize güzel bir görsellik katar. Güle güle kullanın takıldığınız bir yer olursa konu altına yazın dilim döndüğünce cevaplarım :)


Yazıda anlatımda tamamen bana aittir.