Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


3Beğeni
  • 1 Yazan iMonster
  • 1 Yazan TheCompany
  • 1 Yazan TheCompany

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > jQuery

Select inputu değiştiğinde diperine veri basma?

  #1  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 17:18
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 285
Beğeniler: 48 / 124
Ticaret: 0, 0%
Hocalar merhaba.
Ben php ve jquery ile bir site hazılıyorum jqeury ye fazla hakim değilim.
Yapmak istediğim şey ise oldukça basit.
Bir select de seçme yapıldığında seçilen elemana göre diğer select in içini doldurmak istiyorum.
Select seçildiğinde ekrana alert vs yazdırabiliyorum ama daha ilerisini nasıl yapacağımı bilemedim. Almam gereken veriler veri tabanında
www.mustafaozturk.kim
  #2  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 17:24
tiwaly Adlı Üyenin Avatarı
NodeJS / PHP / NoSQL
 
Üyelik Tarihi: 10 Ekim 2013
Yaş / Cinsiyet: 29 / Erkek
Meslek: Yazılımcı
Konum: İzmir
Ad, Soyad: ib... Al...
Mesajlar: 380
Beğeniler: 103 / 135
Ticaret: 7, 100%
jQuery Ajax ile yapabilirsin.
  #3  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 17:31
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 285
Beğeniler: 48 / 124
Ticaret: 0, 0%
tiwaly hocam zaten onu soruyorum nasıl yapabilirim diye. O nedenle jqery konusuna açtım

berkaycatak bunu beğendi.
www.mustafaozturk.kim
  #4  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 17:55
Avatar Seçilmemiş
 
Üyelik Tarihi: 26 Ekim 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Çe... Tu...
Mesajlar: 174
Beğeniler: 34 / 12
Ticaret: 3, 100%
http://jsfiddle.net/YPsqQ/ google ile aratırsanız bu tür soruların cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz, bütün arkadaşlara tavsiyem her şeyden önce araştırmayı öğrenmeleridir.
TeknoCoder bunu beğendi.
Konu TheCompany tarafından (24 Nisan 2019, 17:57 ) değiştirilmiştir.
  #5  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 18:06
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 285
Beğeniler: 48 / 124
Ticaret: 0, 0%
TheCompany hocam veri tananından nasıl çektirebilirim o kısımda da aydınlatırsanız makbule geçer normalde php de sayfanın yenilenmesi lazım jqery de nasıl yaparım bilemedim
www.mustafaozturk.kim
  #6  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 18:25
Avatar Seçilmemiş
 
Üyelik Tarihi: 26 Ekim 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: Antalya
Ad, Soyad: Çe... Tu...
Mesajlar: 174
Beğeniler: 34 / 12
Ticaret: 3, 100%
Alıntı:
iMonster Adlı Üyeden Alıntı
TheCompany hocam veri tananından nasıl çektirebilirim o kısımda da aydınlatırsanız makbule geçer normalde php de sayfanın yenilenmesi lazım jqery de nasıl yaparım bilemedim
jquery ile get ve post fonksiyonları kullanarak sunucudan data alabilirsin.


HTML Kodu:
$.get( "test.php", function( data ) {
  alert( "Sunucunun cevabı: " + data );
});
daha sonra bu verileri kullanabilirsin. json ve jquery ile json işleme konularını araştırmanı tavsiye ederim.
iMonster bunu beğendi.
  #7  
Okunmamış 24 Nisan 2019, 18:27
iMonster Adlı Üyenin Avatarı
Old Kid 🔥
 
Üyelik Tarihi: 28 Ocak 2018
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Mu... Öz...
Mesajlar: 285
Beğeniler: 48 / 124
Ticaret: 0, 0%
TheCompany anladım hocam teşekkürler
www.mustafaozturk.kim
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > jQuery


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 05:16.