-Tuş takımına önem verin. Bazen kullanışsız gibi görünen tuşlar çok iyi sonuç verebilir veya kullanışlı görünen tuşlar sizi şaşırtabilir, mutlaka deneyin.
-Ekran ve rakamların okunaklılığına bakın. Özellikle gözlerinizde sorun varsa, numara çevirirken veya rehberde dolanırken ekranda beliren rakamların ve yazıların yeterince büyük ve okunaklı olup olmadığına mutlaka kontrol edin.
-Sağlamlığı ön planda tutun. Aktif bir hayat tarzınız varsa ve cep telefonunuz bu hayatta size sürekli eşlik edecekse, sağlam bir modeli tercih edin.
-Boyutları ve inceliği düşünün. Eğer telefonunuzu sürekli pantolon veya gömlek cebinde taşımayı tercih ediyorsanız, ince modelleri tercih edin.
-Beğendiğiniz telefonu görüşme yapar gibi kulağınıza tutarak uzun süreli kullanımda sizi rahatsız edip etmeyeceğine bakın.
-Teknolojiyle aranız pek iyi değilse, kullanımı kolay modellere yönelin. Arka planda kalmış kolaylıkları keşfetmek için satın aldığınız cihazın kılavuzunu mutlaka baştan sona okuyun.
-İhtiyacınız olan özelliklerde detay arayın. Örneğin kameralı bir telefon alacaksanız, megapikselinden otomatik odaklamasına kadar fonksiyonlarını karşılaştırın ve İnternet'ten seçtiğiniz modelle çekilmiş örnek resimlere bakın.
-Kullanımdaki pil ömrünü öğrenin. Çoğu zaman kullanımdaki pil ömrü kılavuz verileriyle aynı olmaz. Pil ömrünü değerlendirirken kullanıcılardan fikir almaya çalışın..
-İçinize sinen birden fazla model varsa, seçiminizi hoşunuza gidenden yana kulanın. Beğendiğiniz cep telefonu tüm beklentilerinizi karşıladıktan sonra, marka ve modeli ne olursa olsun muhtemelen sizi üzmeyecektir.
-Tasarımı çok yönlü değerlendirin. Kapaklı telefonlar telefon ekranını çizilmelere karşı daha iyi korur, ancak mekanik arızalara daha yatkındırlar. Klasik telefonlar telefonun o anki durumunu daha hızlı görebilmenizi sağlarlar, ancak tozlanma ve çizilme gibi dış etkilere daha açıktırlar. Tercihinizi yaparken nasıl kullanacağınızı, nerede taşıyacağınızı düşünün.