Öyle tesadüfen gördüm konuyu, sen işini halletmişte olabilirsin. Aynı başlığa gelenler olabilir diye yazmak istedim.

1-) Bankalar ortak daha havuzuna sahiptir, SMS ile başvuru yapmayın. Red yerseniz kredi puanında etki yaratıyor.
2-) İşverenler sigorta primlerini gerçek maaşlar üzerinden yatırmayabiliyor (ülkemizde ne yazık ki %90'ı böyledir). Asgari ücretten yatırılıyorsa araç için kredi almak zor olabilir (çekeceğiniz meblaya göre aslında.) Gerçek maaş bordronuzu iş verenden isteyip bankaya verebilirsiniz ama bu işveren ile aranızda sıkı bir güven ilişkisi olması durumunda dahi %50 ihtimalle alabileceğiniz birşeydir.
3-) Eğer hiçbir şekilde kredi alamazsanız ufak ihtiyaç kredileri çekebilir, bunları ödeme gününden 2-3 gün önce yatırarak en azından dar günler için kredi çekebilecek bir altyapı hazırlayabilirsiniz. Tam netliğini bilmemekle beraber otomatik fatura ödeme talimatları da kredi puanı artırmaya yardımcı olabiliyor.
4-) Üzerinize 100 m2 dahi olsa bir tapu olması her zaman avantajdır. Teminat gösterebileceğiniz mal varlığınız varsa bunların toplam değerinin yaklaşık yarısına yakını kadar kredi çekme şansınız olabilir. Tabiki takip altına girmemiş ve temiz bir sicilli olmak şartıyla.
5-) Krediyi size verip vermemek bankanın değil orada ki personelin elindedir. Personeller konularında uzman olan kişiler olduğu için onu yap bunu yapma gibi sıkı bir yönetim altında değildir. Sadece krediyi geri ödeyemeyeceğiniz çok aşikar ise ve buna rağmen kredi size verildiyse çalışan sicilinde güzel bir ediniyor. (Banka şube müdürleri krediyi cebinden verirmiş gibi dağıtabilir, ama aynı sistem onlar içinde geçerlidir.)
6- Mesajlara göre hareket ederseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Şubede gerçekler bambaşkadır :)
7- Son olarak örnek vermek isterim, örneğin Ford marka bir araç tercih ederseniz KOÇ grubu bünyesinde bulunan Yapı Kredi bankasından faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Bu her ne kadar güzel birşey olsada yarın öbürgün 2. el olarak aynı aracı satarken alıcılar "yav bu kadar para bağlayacağıma, faizsiz kredisini çekip sıfırını alırım taksit taksit öderim" de diyebilir. Bu kısmıda düşünmek gerekiyor.