Merhabalar geçenlerde
böyle bir konu açmıştım. Yardımları ve önerileri için
cylnmerve,
mxaksoy ve
SametTEKE hocalarıma teşekkür ederim. Keşke daha fazla bilgi toplayabilseydim. :)
4 Siteyi neden tek sitede toplamak istediğimi
eski konumda yazmıştım. Burada tekrardan değinmeyeceğim. Bu konuyu kazanacağım tecrübeyi sizlerle paylaşmak, siteleri birleştirirken sizlerden destek almak ve ilerleyen zamanlarda bu konuda yardım arayanlara rehber olması için açıyorum.Birde ne kadar sıralama ve hit kaybı olacağını da öğrenmek istiyorum. İnşallah amaçlarıma ulaşabilirim. :)
07.09.2018
Tüm siteleri toplayacağım siteyi blogger alt yapısıyla kurmaya karar verdim. Natrodan .com uzantılı domain aldım. Fakat sonradan büyük bir hata yaptığımı anladım Maalesef Natrodaki domaini Blogger'a yönlendirmek için aylık 0.10$ vermeniz gerekiyor.
Bundan dolayı domaini cloudflareye yönlendirdim. Daha önce çok kere cloudflare ile domaini blogger'a bağlasam da bu sefer beceremedim. Sonra domaini kendi resellerimde host açarak oraya yönlendirdim. Bu şekilde domaini blogger'a bağladım.
Belki daha kolay ve ücretsiz yolu vardır bilemiyorum ama bundan sonra blogger site açarken natrodan domain almadan önce 2 kere düşüneceğim. :(
Themeforestten 23$ karşılığında
Magone Blogger Teması' nı satın aldım.
Yeni siteyi google botlarına kapattım ve tema düzenlemeye başladım. :) Temayı düzenledikten sonra wordpress sitelerimi
Bu yazı sayesinde, blogger tabanlı sitelerimi ise
SametTEKE hocamın
eski konuda verdiği kodu kullanarak yeni siteye yönlendirmeyi planlıyorum. :)
08.09.2018
Wordpress tabanlı teknoloji sitemin yazıların yeni domaine ekledim. Yaklaşık 30 içerik vardı hepsini
bu eklenti sayesinde yeni siteye yönlendirdim.
Anasayfayı bu eklenti ile yönlendiremedim. Güzel hostingden anasayfayı yeni adrese yönlendirmeleri için ricada bulundum. Link yönlendirmek yerine alanadını yönlendirme yapmışlar. Şuan wordpress tabanlı siteye giremiyorum. Sabahtan beri boştan yere uğraşıyorum. Bildirimlerime galiba hafta sonu olduğundan yarım saatte cevap veriyorlar. Hayatımda bu kadar saçma şey görmedim. Aksilik değil mi hep beni buluyor. :(
Siteyi tekrar resellera yönlendirdiler. İp adresim kendo sitem tarafından engellendiğinden bir de onla uğraştım. Neyse ki farklı ip adresinden cpanele giriş yapabildim.
Anasayfayı yeni adrese yönlendirmek için
Bu Konuyu açmıştım. Cpanele girerek yönlendirme yapma seçeneğinden anasayfayı yeni adrese yönlendirdim. 404 sayfalarını ise
Bu Eklenti sayesinde yeni adrese yönlendirebildim.
Bütün gün tek siteyi anca yönlendirmeyi başarabildim. Eski siteyi detaylıca kontrol ettim herhangi bir sorun gözükmemekte. Artık biraz acemiliğimi atıp tecrübe kazandım. Umarım diğer sitelerde bu kadar zorlanmam. :)
Son olarak kategori sayfalarını da yönlendirdim.
09.09.2018
Diğer wordpress sitemin hem wordpress panel hem de cpanel şifresini unuttuğumdan bunları sıfırlamak biraz zamanımı aldı. :)
Şuan bu siteyi yeni siteye sorunsuzca yönlendirdim.
Blogger tabanlı siteleri de kolaylıkla yeni siteye taşıdım. Hit ve sıralama konusunda bir değişiklik olup olmadığını önümüzdeki haftalarda yazarım. :)
Önerin varsa seve seve dinlerim. ;)