MEZUNİYETİME 4 DERS KALDI 4 DERSTEN BİRİDE BU AĞ TEMELLERİ. İŞTE ÇALIŞTIĞIMDAN DOLAYI DERSLERİME ODAKLANAMIYORUM BU ÖDEVİ NASIL YAPABİLİRİM HİÇ BİR FİKRİM YOK YARDIM EDERSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM.

Ödev

Gerçek bir ağın fiziksel şemasını ve IP adres şemasını hazırlamanızı bekliyorum. Bu ağ en az aşağıdaki özellikleri sağlamalıdır:

Sunucu (sanal veya fiziksel), PC, Tablet, Ağ Yazıcısı, El Terminali, IP Telefon, Cep Telefonu vb. cihazların bir yada birkaçından en az 10 adet barındırmalı.
En az 1 ağ cihazı (Switch, ADSL Modem, Router v.b.) barındırmalı.
Hali hazırda kullanılmakta olan bir ağ olmalı (hayali ve ya tasarım aşamasında olmamalı).

Fiziksel şema:

Bilgisayarda çizeceğiniz bu şemada:

Öncelikle incelediğiniz bina/kat/odanın krokisini hazırlamanız gerekmektedir.
Ardından ağdaki Server, PC, Tablet, Ağ Yazıcısı, El Terminali, IP Telefon gibi cihazları simgesel olarak bu kroki üzerinde bulundukları alanlara konumlandırmanız gerekmektedir.
Son aşamada ise hostlar ile ağ cihazları arasındaki kablolu bağlantıların çizilmesi ve/veya kablosuz bağlantıların gösterilmesi gerekmektedir.

IP Adres Şeması:

Bu aşamada ise çizdiğiniz fiziksel şema üzerindeki her cihazın altına almış olduğu IP Adresi, Alt Ağ Maskesi, Varsayılan Ağ Geçidi ve DNS bilgilerini yazmanız yeterli olacaktır.

Sisteme Yüklenecek Rapor

Bu aşamada oluşturduğunuz şemanın üst kısmına adınızı, soyadınızı, numaranızı, şemasını oluşturduğunuz işletmenin adını, adresini ve telefonunu da yazmanız gerekmektedir.

Ardından şemanızı dosya adı öğrenci numaranız olacak şekilde pdf formatında kaydederek 25 Nisan 2018, saat 23:55' e kadar ders sayfamızdaki ödev kısmına yüklemeniz gerekmektedir.

Bu tarihten sonra gönderilecek ödevler dikkate alınmayacaktır ve ödevler sadece ödev sayfasından kabul edilecektir.

Başarılar.