Ahmet Orhan,aorhan.com sitesiyle ve yaptığı wordpress temalarıyla.Son günlerde’de TREND WP olarak yaptığı projeyle üst sınırları zorladı.Psdup,TREND WP gibi projelere’de katılan Ahmet Orhan ileriye yönelik çalışmalara devam ediyor.
Ahmet Orhan’a ulaştığımızda hayatını anlatmasını istedik ve Ahmet Orhan Anlatıyor:
Mart 1988′de Ankara’da doğdum. Memleketim de Ankara’dır. 24 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Anıttepe ilköğretim, Anıttepe Lisesinde öğrenim gördükten sonra 2006 yılında Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. 2011 Ağustos ayında ise mezun oldum.İnternet ile tanışmam 2006 yılıdır. Aynı zamanda ilk bilgisayarımı da bu yılda aldım. Ben aşırı derece memleketine bağlı bir insanım. Hiç büyümedim kalmadım ama çok seviyorum bu yüzdenköyümüze site yapmak için ilk mysite ile bedava site yaptım. Bana verilen 1mb alan ile bu siteyi büyüttüm büyüttüm sonra baktım artık yetmiyor ne yapsam derken wordpress ile tanıştım. Buradaki ilk deneyimleri ücretsiz wp kurulan sitelerde oldu sonra ise neyazsak.com açarak ilk blogumu kendi hostumda açarak bu işlere başladım.
Hiç bir zaman aynı olmak istemedim ve bu yüzden hep farklı tasarım farklı içerik üretmeye çalıştım. Sonrasında neyazsak.com’un bir hata olduğu merak ettiğim konularda yazmanın doğru olacağını karar verdim. O sitemi birine devrettikten sonra belli süre bekledim. 2009da aorhan.com’u satın aldım. Onun öncesinde aorhan.blogspot.com’da kişisel yazıyordum ve bu aorhan.com’u bunun için almıştım. Sonra dayanamayıp wordpress yapayım dedim ve burada sadece teknoloji yazıları yazacağıma söz verip 2009 aralık’ta yazmaya başladık
Bir hedefim yok açıkcası. Çünkü mesleğim mühendislik ve mühendislik yapmak istiyorum. Benimki bir hobi ve hobinin dışına çıkmak istemem. Ama şu olabilir ikisini bir yürütebilecğeim bir website projesi olabilir. Onun için de yine iyi fikir olması lazım.
Şuanki hayatında neler yapmak istiyorsun örneğin hangi meslek?
Meslek malum anlattım makine mühendisliği. Askere gideceğim dönüşte bir yerde artık başlayacağım. Çünkü o mühendislikte eğer severek yapıyorsanız çok değişik bir meslek ondan onu yapmak daha çok istiyorum.
İnternet güzel bir şey bilinçli kullanırsa. Ama bence sadece hobi olarak kullanılmalı. Çünkü ülkemizde internet ile gelir elde etmek çok zor. Ya çok tanıdık olacak ya da çok sağlam proje ama onada sağolsun kıskanç bekleyen bizim insanımız hemen lekeler. Oyüzden ben yaşça küçük arkadaşlarıma şunu diyorum. Önce okul önem verin. Elinizde mesleğini aldığınızda hobi olarak ilgilenin ama çoğunluğu derslere verin. Çünkü Türkiye’de web gelişen bir ortamda ama şu anda bana göre riskli süreçte. Eğer ailevi bir destek yoksa maddi riskli işler var. Onun dışında çabuk zengin olacak en iyi araçta diyebiliriz ama herkes görülen her şeyi kolay sanıyor bu yüzden çoğu kişi yatırımı boşa gidiyor.
Ben bulinçle hep baktım bakıyorum o yüzden de interneti google olarak düşünmeye devam edeceğim,
Kaynak. http://www.biyoblog.com/ahmet-orhan.html