lostyazilim

Akü ve güneş panelleri hakkında sorum var?

7 Mesajlar 6.004 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

OrganikHitSitesi OrganikHitSitesi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Şırnak
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 218
  • Beğeniler 62 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
:confused:

Sa arkadaşlar 2-3 haftadır güneş panelleri ile ilgili araştırmalar yapıyorum şimdi merak ettiğim sorular şöyle bir sıralayayım

Soru 1- 200Ah lik bir akü ne demek oluyor ne ne kadar dayanıyor bu akünün kullanım süresini nasıl hesaplayabilirim örneğin 3000 wat ile çalışan bir elektrikli ısıtıcısı olan bir ufom var bu ufomu bu 200Ah lik akü ile kaç saat çalıştırabilirim

Soru 2- 250wat güçünde monorkristal bir güneş panelim var bu panel 200Ah lik akümü kaç saatte şarj eder

Soru 3- 30 Amperlik bir şarj regülatörüm var bu 30 amper neyi ifade eder mesela benim 250 watlık panelimin özelliği max 8 amper yazıyor yani şunumu ifade ediyor ben 4 tane panel max 8 amper üretiyorsa bu 32 amper ediyor yani 30 amperi geçtiği için şarj regülatörü aküyü şarjmı etmez acaba söylediklerimden enrede yanlış olabilirim...

Soru 4- acaba normal bir ev için kaç tane panel ve kaç ah lik akü ve şarj regülatörü ile bir ev elektriğini karşılayabilirim

konu ile ilgili yardımcı olabilecek herkeze şimdiden teşekkür ediyorum

wmaraci
reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
Size Tamer Bey in telini pm atayım kendisi Antalya'da bu işin üretimini yapıyorlar, cok bilgili bir muhendistir

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
.........

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
sıradan bir ev 24 saatte toplamda 5 kw enerji harcarki solar sistem gibi bir sisteme bir gün elektrik dayanması için binlerce tl ye yakın bir harcama yapmanız lazım öyle 250 wattlıkla olcak iş değildir 5kw enerji depolamak için 3 adet 12 volt 200ah aküye ihtiyacınız var, bunların montaj sistemleri, kontrolleri, onarımına girmiyorum bile, ayrıca şöyle düşünün eğer bu güneş panaline açıyı yakalayamazsanız güneş enerjisi ziyan olur yada bulutlu yağmurlu günde ne yapmayı düşünüyorsunuz ? o yüzden ilk evinizin günde kaç kw kullandığını öğrenin biraz üstünü alarak hesaplamaya girin sonra güneşli , güneşsiz, açı hesabı yaparak depolayacağınız enerjiyi düşünüp bütçe hesaplayın ki bu size binlerce tl ye mal olacak panel ve akü alın eğer sıradan bir hesap yapmak gerekrise sıradan ev 5kw kullansın biz aldık 6 kw panel 3 sıradan 3 acil durum yedek akü ( güneş olmayan , yağmurlu günlerde yada diğerlerinde bittiğinde ) toplam 6 tane 2.5 saat gibi dolumu gerçekleştirir ki siz bu sürede elektiriksiz kalacaksınız buda demek oluyor ki dolum süreniz boşaltım sürenizden düşük buda sizin 15 kw solar panele zorlar 15 kw 6 bataryayı saniyeler içnide doldurabilir ki 6 batarya + 15 kw solar panel + kablo + montaj vs vs size 100 bine mal olur

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Şırnak
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 218
  • Beğeniler 62 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Darkthepro kardeş dediklerine göre hayal kuruyorum :D ne ettin aslında doğru sölüyorsun cevabın için teşşekür ederim

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
OrganikHitSitesi amacım hayallerinizi kırmak değil fakat gerçek bu
OrganikHitSitesi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Şırnak
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 218
  • Beğeniler 62 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
yok haklısınız hesapbın o kadar cıkacağını sanmıyordum

o değilde şu başbakanlığın girişimci öğrencilere vaad ettiği para ile böyle bir proje yapıp elektriği tedaşa satarak kar elde edebilirmiyiz sizce

Ek Olarak: 4 tane 250 wat güneş paneli 1 kilo watt enerji üretir doğrumu bide devlet kilovat başı 13,3 dolar ödüyor buda doğrumu acaba

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al