-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
:confused:
Sa arkadaşlar 2-3 haftadır güneş panelleri ile ilgili araştırmalar yapıyorum şimdi merak ettiğim sorular şöyle bir sıralayayım
Soru 1- 200Ah lik bir akü ne demek oluyor ne ne kadar dayanıyor bu akünün kullanım süresini nasıl hesaplayabilirim örneğin 3000 wat ile çalışan bir elektrikli ısıtıcısı olan bir ufom var bu ufomu bu 200Ah lik akü ile kaç saat çalıştırabilirim
Soru 2- 250wat güçünde monorkristal bir güneş panelim var bu panel 200Ah lik akümü kaç saatte şarj eder
Soru 3- 30 Amperlik bir şarj regülatörüm var bu 30 amper neyi ifade eder mesela benim 250 watlık panelimin özelliği max 8 amper yazıyor yani şunumu ifade ediyor ben 4 tane panel max 8 amper üretiyorsa bu 32 amper ediyor yani 30 amperi geçtiği için şarj regülatörü aküyü şarjmı etmez acaba söylediklerimden enrede yanlış olabilirim...
Soru 4- acaba normal bir ev için kaç tane panel ve kaç ah lik akü ve şarj regülatörü ile bir ev elektriğini karşılayabilirim
konu ile ilgili yardımcı olabilecek herkeze şimdiden teşekkür ediyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Size Tamer Bey in telini pm atayım kendisi Antalya'da bu işin üretimini yapıyorlar, cok bilgili bir muhendistir
32095
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
sıradan bir ev 24 saatte toplamda 5 kw enerji harcarki solar sistem gibi bir sisteme bir gün elektrik dayanması için binlerce tl ye yakın bir harcama yapmanız lazım öyle 250 wattlıkla olcak iş değildir 5kw enerji depolamak için 3 adet 12 volt 200ah aküye ihtiyacınız var, bunların montaj sistemleri, kontrolleri, onarımına girmiyorum bile, ayrıca şöyle düşünün eğer bu güneş panaline açıyı yakalayamazsanız güneş enerjisi ziyan olur yada bulutlu yağmurlu günde ne yapmayı düşünüyorsunuz ? o yüzden ilk evinizin günde kaç kw kullandığını öğrenin biraz üstünü alarak hesaplamaya girin sonra güneşli , güneşsiz, açı hesabı yaparak depolayacağınız enerjiyi düşünüp bütçe hesaplayın ki bu size binlerce tl ye mal olacak panel ve akü alın eğer sıradan bir hesap yapmak gerekrise sıradan ev 5kw kullansın biz aldık 6 kw panel 3 sıradan 3 acil durum yedek akü ( güneş olmayan , yağmurlu günlerde yada diğerlerinde bittiğinde ) toplam 6 tane 2.5 saat gibi dolumu gerçekleştirir ki siz bu sürede elektiriksiz kalacaksınız buda demek oluyor ki dolum süreniz boşaltım sürenizden düşük buda sizin 15 kw solar panele zorlar 15 kw 6 bataryayı saniyeler içnide doldurabilir ki 6 batarya + 15 kw solar panel + kablo + montaj vs vs size 100 bine mal olur
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Darkthepro kardeş dediklerine göre hayal kuruyorum :D ne ettin aslında doğru sölüyorsun cevabın için teşşekür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yok haklısınız hesapbın o kadar cıkacağını sanmıyordum
o değilde şu başbakanlığın girişimci öğrencilere vaad ettiği para ile böyle bir proje yapıp elektriği tedaşa satarak kar elde edebilirmiyiz sizce
Ek Olarak: 4 tane 250 wat güneş paneli 1 kilo watt enerji üretir doğrumu bide devlet kilovat başı 13,3 dolar ödüyor buda doğrumu acaba