-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
petrol sektoru
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhaba arkadaşlar bir domain aldım gitti şirket adı çıktı xxxxxx.com domain şimdi bu domain ile alakalı ne yapmam lazım ben sırf güzel diye aldım şirket bana dava açarmı açarsa ne olur neticede şirket açan domaini baştan alması lazım almamışsa bunun sorumlusu benmiyim?
1ncimirac
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam henüz alınmamış bir alan adını herkes alıp site açabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle bu isimde bir şirket varsa yaptığı işleri ya da markasını hiçbir şekilde kopyalamadan sitenizi kurmalısınız aksi halde tabi ki hukuki yolla haklarını arayabilirler.
s1b3r
Asker yolcusu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ü**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
patentini aldığını isimi kesinlikle alıp kullanmayın. Telif ihlalinden benim gibi başı kel gezmeye başlarsınız
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Tescil sınıfı ve kullanım alanı ile alakalı bir durumdur. Pizzaax kelimesini pizacı rasim gidip yemek sektöründe tesciller, sen pizzaax kelimesini e-ticaret alanında tescillersin ( ki kabul edilirse ) o alana karışmadan alınabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
İşçi
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Telif hakkı varsa sıkıntı
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Marka sahipleri domaini almak zorunda değillerdir, bunu göz ardı etmeyelim artık.
Nihayetinde onlar kapasitelerine göre binlerce, milyonlarca liralık yatırım yapıyorlar ve bir domain alacak paralarımı yok?
Domain almadan önce araştırmalısınız daima.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Daha önce başıma gelmedi ama, şöyle bir mantık yürütme olduğunu duymuştum;
mesela bir marka düşünelim, pencere sistemleri yapıyor, xxxpen olsun marka adı, sen xxxpen.com,net,biz, vs vs hangi domanini alırsan al, eğer aynı sektöre yönelik bir iş yapmıyorsan (mesela pencere tamiri, pencere camı, pencere bilmem nesi satmıyorsan, o alanda servis tamir vb bir hizmet vermiyorsan), xxxpen diye bir site kurup pencere ile alakası olmayan ne yaparsan yap, sana karışamazlar.
Düşününce gayet mantıklı geliyor bu yaklaşım bana. Mesela kadıköyde bir kafe/restorant var, adı Keyifhane. Benim de bir web sitem var, keyifhane.net. Benim sitemin kafe, restorant, gıda, yeme içme vb ile hiçbir alakası yok. Bu adamlar bana gelse dava açsa bi karşılığı olmaz. Çünkü ben sitemde hikaye, fıkra vb yayınlıyorum.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!