Bu yazıyı yazarken sen içeride bana sıcacık bir çorba belkide sıcacık bir fasulye yapıyorsundur,sırf benim karnım doysun diye,sağlığım iyi olsun diye. Bir yandanda kendi kendine yakınıyorsundur bu kız bana niye yardım etmiyor da bilgisayarın başına geçiyor diye şunu bilki anneciğim bende yarım etmek istiyorum sana ama ne yapayım huyum kurusun çok üşengecim.

Akşamları hava ne kadar soğuk olursa olsun bendeki inat açınıp dururum ama bilirim geceleri gelir odama örtersin üstümü (Çaktırma ama filmlerden görüyorum bunları :)) Okulda en sevdiğim arkadaşımla tartışıp geldiğimde ilk sen anlarsın çok üzgün olduğumu,derdimi sana açarım işte o zaman. İçimdeki dertler taş olmadan kırarsın küçük kum taneciklerini…

Ortalıkta bana sarılıp,elimi tutarken sırf millet görmesin diye sana sarılmayıp,elini tutmam ama içimdeki bir ses “Ne kadar sarılıp,öpmesemde seni çoook seviyorum anneciğim” der. Her Anneler Günü’nde aklımda hiç maddi durum olmaz çünkü bilirim bir öpücük bile yeter sana.

Anne olmayı bilemem,çektiğin acıları da bilemem ama çocuklarını çoook sevdiğini iyi bilirim çünkü gözlerindeki ışıltılar biz çocukların için parıldıyor. Kimi zaman gelir bana kızarsın ama birkaç dakika sonra gelir gönlümü alır,barışırsın.

Annem


Anneciğim kızın gene kötü ellerde,
Ağlıyor,ağlıyor.
Annem,annem diye çığlıklar atıyorum.
Yanıma gelir,tekrar acılarımı,dertlerimi götürürsün diye…

Anneciğim her yatağa girişimde,
Yanımda sen varmış gibi yatıyorum,
Eski günlerdeki gibi,
Tekrar bebek olmak istiyorum,koynuna girip,yatmak istiyorum.

Anlatamıyorum artık bazı şeyleri,
Büyüyorum,büyüyorum,
Çevremdeki kötüleri görüyorum,
Küçükken benim için kötü kişilerin kahramnıydın,tekrar gelip o kötüleri yok edersin düşünceleriyle büyüyorum.

Sevdiğimi belirtemiyorum,
Ana kuzusu demelerinden korkuyorum,
Oysa sen beni hep kuzun gibi görürdün zaten,
Aç kurtlara yem olmamamı sağlayandın sen.

SENİ SEVİYORUM ANNECİĞİM!

Nurçin…

Yazının asıl adresi: http://nurcinozer.com/annecigim-birsey-soyleyebilirmiyim/