-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Türkçe-İngilizce Çevirmen
-
-
Ad Soyad
D** S**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
Merhabalar. Ben Pc Mühendisliği okuyorum şu an. 3. sınıfa geçtim. Bu sene TYT AYT sınavlarına girdim. TYT mi çok iyi bekliyorum. Ben bu sınavlara öylesine girdim fakat geçen gün 2 yıllık bir bölüm daha ekstradan okumak aklıma geldi. Fakat şimdi bu olaylar tam olarak nasıl oluyor? Ben ikisini birden okuyabiliyor muyum? TYT puanım ile tercih yapabiliyor muyum? Yardımınıza ihtiyacım var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Üniversiteler genel programlarına YKS ve TYT puanlarıyla birlikte alım yapıyorlar. Fakat ön lisans programlarında TYT yeterli sanırım. Aynı anda iki üniversite okuyabilirsin, bunun içinde bir tane üniversiteyi örgün diğerini de açık lisans programı kapsamında okuman gerekiyor.
Edit: unutmadan belirteyim aynı anda iki farklı üniversitede bulunan bölümleri okuyabilirsin. Yani her iki bölümü tek üniversitede okuman mümkün değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Evet, istediğiniz 2 yıllık bir bölümü tercih edebilirsiniz. Ama belirttiğim gibi örgün değil, aynı anda ikinci üniversiteyi sadece dışardan açık öğretim şeklinde tammlayabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Hangi üniversitede okuyorsunuz şu an?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Ekonometrist
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Lisans okuyan biri örgün veya açıktan 2 yıllık okuyabilir. Ancak 2 yıllık için onlısans kpss ye giremez. Bu durumda iş sağlığı okumanızı tavsiye ederim özellikle açıktan veya kpss gerektirmeten bölümlerden okunabilir kesin bilgi budur
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Makale Yazarı Sağlık Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** D**
-