Atiye 2. Sezon bölümleri, aslında mistisizmin üst seviyede işlendiği, ilk sezona göre çok fazla kafa karıştırıcı mistik olayların yaşandığı bir sezon oldu. Fakat şu konuda da eleştirmek gerekir ki, Atiye ikinci sezonun yarısı ya alıntılar ile ya da “Atiye’ye güven”, “Atiye’yi takip et”, “Atiye’yi bul”, “Bana güven” diyalogları ile dolu. Dizide 1. sezon için yazdığımız, düşük ihtimal verdiğimiz paralel evren teorisi mevcut. Fakat bilim kurgulardan öğrendiğimiz paralel evrenlerden farklı olarak bu paralel evrenlerdeki bireyler, diğer evrendeki kendisinin yaşadığını zihninde taşıyor; sadece ulaşamıyor. Bu konuda paralel evren teorisini yazar ve senaristler bir nokta ileriye taşımış. İzleyicide Predestination ve WestWorld birleşimi bir etki yaratmıyor değil bu paralel evren.

Atiye dizisi ikinci sezonunda, yine mistik olayları yabancı pazarda anlatabilmek için “kuantum fiziği falan işte” diye bir cümle de geçti. Erhan’a derdini anlatmak isteyen Atiye, “kuantum da öyle diyo işte” gibi bir şeyler geveliyor ve bize asla arka planda neler olduğunu, bunu yaratan, oluşturan olay silsilesi nedir anlatılmıyor. “Kuantum deriz, mistisizm ekmeği yeriz, kim ne diyecek?” deyip arka planda bunları gerçekleştiren gücü anlatamıyorlar bir türlü.

Oyunculukların hiçbirine değinmeye gerek yok. Hepsi birinci sezondan kaldığı gibi devam ediyor. Ama Beren Saat Atiye Dizisi İkinci Sezonda oldukça kötü bir oyunculuk sergilediğini hissettiriyor. Hem birinci sezondaki konuşma şekli, jestleri aynı şekilde devam etmiyor hem de şaşırması gerektiği yerde “anladım” bakışı atıyor. Bu yüzden Beren Saat’in diziden sıkıldığını dahi düşünmek mümkün.

Kaynak: Atiye 2. Sezon İncelemesi

Diziyi siz nasıl buldunuz?