Aracımı Salı günü Autowax Maltepe Park AVM şubesine teslim ettim Perşembe günü akşam 6 gibi teslim aldım. Perşembe günü sabahı teslim almam gerekiyordu. Sabah gittiğimde ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım.
Autowax şubesine gittiğimde aracıma oto kuaför yaptırmak istediğimi, aracımın yağmurda içine döşemelere ve zemine su aldığı belirttim.
Görevli arkadaş beni fiyat panosunun yanına götürdü ve parça parça 2000 TL üzerinde tutan hizmeti 800 TL ye yapabileceklerini şuanda indirim olduğunu belirtti.
Bu ücrete, pasta cila, boya koruma, motor yıkama, araç içinin kurutulması, far temizliği, detaylı iç temizlik, koltuk ve tavan temizliği vs dahildi. Kısacası full paket yapacaklarını belirttiler.
Eğer beğenmezseniz ücreti teslim alırken ödeyeceksiniz beğenmezseniz ödeme yapmayın dediler.
Ne kadar güven vermeseler de AutoWax markasından dolayı kabul ettim. 700 TL ye anlaştık.
Perşembe sabahı saat 11 civarında aracımı teslim almak için gittim. Aracım en basit tabiriyle sadece iç dış cilalı yıkama yapmış gibi duruyordu.
Farlardaki güneş lekeleri halen duruyor, pasta lekeleri ve izleri halan görünüyordu. (Eve dönünce kurumuş pasta lekelerini kendim temizledim.) Aracın içinde her tarafta yağımsı lekeler vardı. Camlar hiç temizlenmemişti hatta bıraktığımdan daha da kirliydi. Müşteri geldiğinde camları temizleyip teslim ediyoruz dediler. Tavandaki lekeler halen duruyordu. Zemine ve koltuklara dokunulduğunda elleri tamamen ıslatacak kadar su duruyordu. İnce çizikleri tamamen gideceğini bazı kalın çiziklere ise onlar kalem vs bir şey ile gidereceklerini söylediler ama tüm çizikler hala duruyordu. Hatta olmayan çiziklerde ortaya çıkmıştı.
Bunlar nereden çıktı dediğimde araba kirlenince gözükmez dediler..
Kızımın bulaştırdığı çikolata lekesi koltuk başında halen tamamen duruyordu.
Kısacası yapacaklarını söyledikleri hiçbir şeyi yapmamışlardı. Ama bana aracımı hazır diye teslim edeceklerdi. Enterasan bir şekilde ben nerde bir eksik bulsam bana bir cevap vermeye çalıştılar. En az 1 saat tartıştık. Bir ara istediğim ve daha önceden onların yapabileceklerini kabul ettikleri hiçbir şeyi yapamayacaklarını söylediler. Sizinle daha fazla uğraşamayız alın arabanızı gidin para felan vermeyin dediler.
Ben yinede bir emek oldu ne kadar ücret istiyorsunuz aracın bu haline dedim. 700 TL verirseniz aracınızı teslim alabilirsiniz dediler.
Kapalı otoparkda olmanın avantajını kullanıyorlar ışık azlığından dolayı hiçbirşey belli olmuyor. Karanlıktan dolayı telefonun ışığıyla incelerken telefon ışığıyla arabamı incelenir dediler. Öyle ayrıntılı incelersem bir sürü kusur zaten bulabilirmişim. Bende normal yıkama 50 TL ben 700 TL vereceğim bırakında inceleyeyim dedim.
Tartışmanın sonunda arabanın içine ısı vereceğiz söylediklerini tekrar yapacağız, aracı tekrar temizleyeceğiz. Bitince sizi ararız dediler.
Perşembe akşamı 6 gibi aradılar aracımı gidip aldım. Aracın içi tamamen kurumuştu. İçerisindeki yağlı lekeler koltuklar ve kapılar temizlenmişti. Camları yine ben oraya gittiğimde sildiler. Farlar aynı haldeydi. Aracın dışı aynı durumdaydı. Aracımın tavanı aynı durumdaydı. Sırf daha fazla münakaşa etmemek yada kavga etmemek için parayı teslim ettim aracımı teslim aldım. Kavga etmemek diyorum çünkü biraz daha haklı olduğumu anlatmaya çalışsaydım tartışma o yöne gidiyordu.
İlk başta söylediğim gibi kredi kartı ile ödemek istedim bayinin sahibi olmaz nakit ödeyin diye ısrar etti. Nakit ödedim. Fatura yada fiş vermeyecekmisiniz dedim, hayır onu napacaksın dedi. Vermedi.
Onlar verdiğim paranın az olduğunu yaptıkları hizmetin çok daha fazla olduğunu, yaptıkları işin çok kaliteli olduğunu kendilerinden emin bir şekilde devamlı söylediler. Hatta bir ara keşke aracınızı teslim almasaydık zaten bu paraya da bu iş olmaz zarara girdik dediler. Parayı verip hiç incelemeden, verilen paranın hiç karşılığını aramayan müşteri istiyorlar sanırım, ben öyle anladım.
Daha yazacak, anlatacak çok şey var ancak aklıma bu kadarı geldi.
Aracımı 700 TL ye yıkatmış oldum.
Daha önce Sonax da cilalı iç dış yıkama yaptırmıştım. Sanırım 50 tl vermiştim. Bundan pek de farklı değildi.
Bu tür firmalara adına güvenip aldanıp kimse aracını teslim etmesin, boşuna parasını çöpe atmasın diye bunları anlattım.