-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Elektronik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Elimdeki makinaları günlük kiralamaya vermek istiyorum. Çalınma vs gibi durumların nasıl önüne geçebilirim . Hukuki süreçte kendimi en sağlam nasıl garantiye alabilirim.
Kimlik veya fotokopisi kira süresi boyunca tarafımca rehin tutulması doğru olurmu .
Oluşabilecek zararları minumum zarara nasıl indirebilirim.
Aklıma daki yollar ;
1- Sözleşme yapmak
2- Cihazın ederi kadar senet imzalatmak.
bunlar ne kadar etkili olur.Ve bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı ?
Şimdiden teşekkür ederim...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evet bir sözleşme yapabilirsiniz. Aynı şekilde senet de imzalatılabiliyor, bir engel yok.
Kimlik fotokopisini ve adresini de bulundurun, aksi bir durumda icraya verirken gerekiyor.
İsterseniz makine bedelinin bir kısmını makineleri geri aldığınızda iade edilmek üzere depozito da alabilirsiniz sözleşmede belirtirsiniz bunu. Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Maalesef elimde örnek bir sözleşme bulunmuyor. İnternette “taşınır kira sözleşmesi” olarak arama yaparsanız örnek metinler bulabilirsiniz. Makinelerin değeri yüksekse mağdur olmamak için bir avukattan profesyonel destek almanızı tavsiye ederim. Buradan sınırlı olarak yardımcı olabiliyorum maalesef. İyi çalışmalar.
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Hocam makineler ne makinesi bilmiyorum ama maalesef kimlik senet vs caydırıcı olmuyor. O yüzden siz kiralayacağınız makineyi kredi kartı ile kiralayıp belli bir oranda depozito tutun örnek kira 200 ise 150 de depozito alın
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Hocam işiniz mecburen güvene dayalı olacak malesef ülkemizde "getir milyonluk senete imza atayım" ülkesi. Çünkü Türkiye'de "icra borcu" cenneti
Demem o ki foto makinesi zaten hasas alet bir iki soru sorarsınız baktınız anlıyor verirsiniz. Aynısı ps içinde geçerli en azından ben öyle yapardım.