İnternet adil kullanım ile hükümetin kısıtlamaları arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlamak güç.
Ha yine de şöyle cevap verebilirim. 14 sene önce 'Türk *******' Türk'tü !
Kaldı ki sen 14 sene önce 6 yaşında değil miydin? Kıyaslayama yapacaksan 14 senede memlekette neler satıldı bak bir önce.
Akşam saat 10'dan sonra bakkal sana çantan var mı diye sorar. Napsın o garip de o saatlerde dükkanı kapatırsa aç yatar. Ayrıca nelerin yasaklandığını da araştırabilirsin.
Ha mutlaka 14 - 15 senede gelişen değişen çok şey oldu. Her şeyi de hükümete bağlamadan yap bunu. Millet akıllı telefona geçerken biz telsiz mi kullanacaktık! Ama yine de kabul edilebilir güzel icraatlar da yok değil.
PKKlı gazetecilerin tutuklanmasından mı rahatsız oldunuz diyerek konuyu manipüle etme çabanı ise gerçekten anlıyorum. Zira son zamanlarda bu tarz söylemler savunma mekanızması oldu yandaşlar için. Düşünmek zor gelince en kolay söylemi dolaylı yollardan söyleme şekli bu bence. Yani kısaca 'vatan haini' demenin kibarcası gibi bir şey.
İlker Başbuğ'un tutuklanmasından rahatsız olmuştum mesela evet. O zamanlar terör örgütü kurmakla suçlanıyorken bazıları yine padişahım çok yaşa demeye devam ediyordu. Ha sonra ne oldu. 14 senede sinsice devletin en kilit kademelerine sokulan ve sonrada kandırıldık denilen malum yapının bir oyunu olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca memlekette bu kadar şair, yazar, gazetecinin cezaevlerinde olması seni rahatsız etmiyor mu? Bu kadar mı kapalısınız farklı düşüncelere. Nasıl ki zamanında şiir okuduğu için Erdoğan'ın hapse atılması yanlıştı. Bunların çoğu da öyle..
Pardus'a destek olup kendimle çeliştiğimi söylemişsin. -He kardeş! En vatansever sizsiniz. Yahu, bir konuyu eleştirmek ona destek olmaya engel mi? Eleştirmek de bir destek değil mi? Hiç mi özeleştiri yapmazsın? Ha tabiki o esprileri anlayamadıysan o başka. Eğer espriler de gerçek olursa o da bam başka :)
Gelelim hükümetin office'i ücretsiz dağıtmasına. Helal olsun bak! Microsoft birçok ülkede eğitime destek olmak için böyle bir proje yapmayı neden düşünememiş acaba!
Ve son olarak 'Kimcisiniz necisiniz nasıl vatanseversiniz anlayamaz oldum şaşkınlıkla izliyorum artık.' demişsin.
Kimciyim? Tabi ki Atatürkçü
Neciyim? Halkcıyım.
Nasıl bir vatansever olduğumu sorgulamaksa senin haddin değil!
Neyi eleştiriyorsunuz ? Ortaya daha fikir olarak atılmış bir projeyi mi ? Ortaya çıkmamış görmediğiniz hayali ürünleri mi ?
Bak Microsoft office araştır bakalım tekelleşmek için mi yapmış sektörde yoksa eğitime destek için mi o dönemde Türkiye'de Pardus okullara dağıtılacağında Windows gelerek lisans dağıttığını da unutmamak gerek.
Ben size yandaş olarak yazmadım anlamadığınız nokta tam olarakta bu zaten :)
Senide İzmir'e davet ediyorum bakalım hangi bakkal çanta soracak ???
Devlet Türk *******u özelleştirmese bu gün hala daha evinizde internet olmayacaktı siz farkında değilsiniz. Tekel bir şey hiç bir zaman gelişmez büyümez. BKZ: Aynı ekonomi değerlerine sahip diğer ülkeler.
"Kimciyim? Tabi ki Atatürkçü
Neciyim? Halkcıyım."
Atatürk'ü prim yapmak için put gibi göstermeyide bırakın artık. Atatürk ülkedeki her Türk'ün Ata'sıdır sizlere veya belli başlı bir gruba ait bir sembol değildir.
Siz ilk başta dediğim gibi bu ülkeye ne yapılsa ne proje çıkarsa daha ilk baştan köstek olacak kişiliksiniz. Siz gibiler yüzünden eleştirilmekten bu ülkeye çivi dahi çakmasınlar taki tarihteki örneklerinin bol olduğu gibi. Çünkü öyle dar zihniyetlisiniz ki baştakiler mantıklı bir şey bile yapsa düşünmüyorsunuz. Tıpkı başarısız muhalefet gibi her şeye HAYIR.