Bu yazıyı, hayalleri olupta onları başaramayacağından korkan dostlarımız için yazıyorum. Bu korku, günümüzde bir çok insanda görülmekte. Aynı şekilde etrafımdaki insanlarda da bu korkuyu görüyorum. ”Bunu yapmak istiyorum, ama başaramam”, ”Bunu yapmak istiyorum ama ben bunu beceremem” gibi şeyler söyleyen insanlar zaten direkt olarak başlangıçta kaybediyorlar. İşte bende bu yazımda, bu korkuya bir çözüm amaçlı bilgiler vereceğim.
Asla Yılmayın! Bir Şeyler Yapın!
Size bir olaydan bahsetmek istiyorum. Aslında biraz uzun süreli bir olay. Bir arkadaşımın 3 senede geldiği yerden bahsetmek istiyorum. Olay şöyle;
Bir arkadaşım, bundan 3 sene önce FL Studio isimli müzik programı ile tanıştı. Müzik programı ile fon müziği adı verilen müzikler yapmaya başladı. Başta biraz kötüydü. Yaptıklarını dinlemek çok zevksiz ve kötü geliyordu. Ama onların evine her gidişimde o program açıktı ve yılmadan usanmadan o program ile uğraşıyordu. Bu gayreti takdir edilecek biçimdendi. Bazen benden müzik hakkında görüşler alıyor, bazende nasıl bir şeyler yapabilirim gibi konularda bilgiler alıyordu. İşin içinden 3 sene geçti. Ve bugün o arkadaşım, kendi müzik firmasını kurmaya aday. Müzikleri harika bir biçimde kulağa hoş geliyor. Özellikle Rep müzik sanatında bir çok kişiye yaptığı şarkıları satıyor. Sokrat ST gibi ünlü kişiler bile müziklerini kullanmaya başladı.
İşte bu arkadaşım, bu yerlere asla yılmadan her zaman çalışarak geldi.
Bu hikayede ve bu yazıda anlatılmak istenen şey aynı. Asla yılmamak! Amacınız bir kere bu olmalı. ”Ben bunu yapamam” diyerek olayın içinden çıkmayın hemen. Sabredin. Uğraşın. Boş boş oturarak bir yerlere gelemezsiniz. Amacınız hedefinize ulaşmak olsun. Ama unutmayın ki hedefe boş boş oturan değil, dolu dolu çalışan ulaşır! O yüzden yılmadan, usanmadan sabredin ve hayalleriniz için çalışın.
Hedeflerinizden Bahsetmeyin!
Bu işte en önemli maddelerden ikincisi olarak da şunu söyleyebilirim, hedeflerinizi kimseye anlatmayın. Benim şu hedefim var, bu hedefim var demeyin. İnsanların olumlu veya olumsuz yorumları sizi bu şekilde üzer. ”Aman sen ne yapacaksın o hedefi başka şeyler hayal et.” diyenler olur. Buda sizi sıkar ve yolun yarısından dönersiniz. Herşeyinizi kendinize saklayın. Ve yaptıklarınızı görüş almak amaçlı kimseye göstermeyin. Göstereceğiniz insanlar, size olumlu konuda destek veren insanlar olsun. İyi arkadaşlarınız, yakın arkadaşlarınız olsun. Ve eleştirilere her zaman açık olun. Bu eleştiriler canınızı sıkabilir ancak size gelişim konusunda çok yardımcı olacaktır.
Olumlu Şeyler Düşünün! (Kendini Yönetme Gücü)
Olumlu şeyleri aslında hayatımızın her yanında düşünmemiz gereklidir. Burayı biraz açayım istiyorum; Bilinçaltı insanın düşünce gücü ile çalışan merkezidir. İnsan ne düşünür veya ne söylerse düşünce gücü bunu içine alır ve bilinçaltına gönderir. Bilinaçtıda bu gönderilenleri kendine çeker ve uygular. Bu yöntem, insanın kendi kendini yönetmesi olarak da adlandırılır. Bu yöntemi olumlu yönde kullanın. Bu tavsiyeyi size her konuda veriyorum. Örneğin şu sözcükleri her zaman söyleyin ve olumlu şeyler hayal edin;
Bugün çok güzel geçecek ve hayallerime bir adım daha yaklaşacağım
Yaptığım işte çok başarılıyım
Hayatım çok güzel geçiyor
Bugün beni üzecek bir şeyin olacağını pek sanmıyorum
Hayallerime ulaşmama çok az kaldı
Bir gün bende hayallerime ulaşacağım
Bu işi başarabilirim
İnsan aslında her türlü işi başarabilir!
Bu dünyada bulunan herşeyi oldukça seviyorum
Bu tarz olumlu cümleleri her gün söylerseniz eğer, düşünce gücünüze yerleşir. Ve bilinçaltınız bunu içine çeker. Bu sayede kendinizi olumlu bir biçimde yönetmiş olursunuz. Bu yönteme çok önem veriyorum. Sizde öyle yapın arkadaşlar.
Allah’a Dua Edin, Ondan İsteyin!
Bu bölümü aslında en başta tutmalıydım. Ama biliyorsunuz ki Tevekkül dediğimiz şey için, önce biraz uğraş göstermek gerekli. Bende ilk üç maddede o uğraşı göstermenin yöntemlerinden biraz bahsettim. Ve en son başlık olarak bu başlığı verdim. Bu başlıkta söylemek istediğim şey, her konuda Allah’a yalvarın. Namazlarınızda ve dualarınızda bolca hayalleriniz için dua edin. İsteyin. Bu durumu bir hadis-i şerif ile aydınlatalım;
”3556- Selman el Farisî (ra)’den rivâyete göre, Peygamber (sav)’in şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir: “Allah çok haya sahibi ve ikram edicidir Kişi O’na ellerini kaldırıp duâ ettiği zaman onları boş çevirmekten haya eder” (Ebû Dâvûd, Salat: 27; İbn Mâce, Edeb: 17)”
Hadis-i Şerif’i açıklamaya gerek duymadım. Yeterince açık. Ama küçük bir açıklama eklemek gerekirse; ”Siz Allah’tan isteyin, o size dilediğinizi verir.”
Enes Çakmak
Yeterince açık olmaya çalıştım. Umarım anlatım beğenilir.
Kaynak:
http://ilimal.org/asla-basaramam-korkusunu-yenme-yontemleri/