Herkese iyi akşamlar. Hem tarihe bir anı bırakmak, hem de kendimi tanıtmak için böyle bir konu açmak istedim. Siz de yorumlarda kendinizi tanıtabilirsiniz.

- İsmim İbrahim. x yaşındayım. Bu sene liseye hazırlanıyorum. Edebiyat ve sanat ruhluyum, bu nedenle yörüngemi Sosyal Bilimler Lisesi'ne çevirdim. Sanat, her daim yanımda olsun ve beni bırakmasın istiyorum. Umarım uzun yıllar, bu konuya olan tutkum hiç azalmaz. Her neyse, dediğim gibi 8. sınıfa gidiyorum. Umut ve hayallerim çok güzel. İleride bir karavan edinip dünyayı gezmeyi, bu süre zarfında yaşadığım olayları ve anı yazılarımı blogumda paylaşıp gelir elde etmek istiyorum. Belki gerçekleşmeyebilir fakat şuanda ileri dönük projelerim bunlar.

- Şuana kadar 80'den fazla ücretli bir biçimde, 100 (belki de daha fazla) ücretsiz şekilde domain sahibi oldum. Az çok ticaret kavramını benimsedim, yeri geldi dolandırıldım. Yeri geldi zarar ettim, beceremedim, azar işittim, sıkıldım, bunaldım... Ancak hiç düştüğümü hatırlamıyorum. Hep kendimi geliştirmek için bir şeyler yapmaya uğraştım. Çabaladım, gayret ettim.

- Web mecrasına atılışım, aslında tam olarak yaz tatilinde başladı. Ücretsiz açtığım sitelerde link.tl reklamlarını kullanıyordum. O kadar çok uğraşmıştım ki... 1 buçuk ay sürecinde beceremediğimi fark ettim ve yatırım yapma isteğinde bulundum. Ertesi gün PTT'den İninal Kart aldım ve içine tam olarak 25 TL yükledim. Eve giderken domain alacağımı biliyordum fakat tereddütlüydüm. Sonuçta bu benim ilk domain maceram olacak. Tam olarak 25 TL gibi bir ücret tutmuştu, alan adı gizliliği ve mail özelliğini de almıştım. Alırken çok korkmuştum aslında yanlış bir şey yaparım diye. Bir o kadar da heyecanlıydım. Domain kitaplar ile alakalıydı, her neyse regledim ve Blogger'e kayıt ettim. İlk zamanlarım çok güzeldi. Keşke aynı heyecanı şimdi de yaşayabilsem. Artık çikolata alır gibi alıyorum çünkü. Tepkisizim.

- Tam olarak 25 TL ile atıldığım bu dünyada, şuanda harçlığımı fazlasıyla çıkarıyorum ve aileme destek oluyorum. Onlarda mutlu oluyor bende, ancak her zaman derslerime odaklanmam gerektiğini ve iş kariyerimin 2. planda olduğunu söylüyorlar. Zaten boş zamanlarımda buraya vakit ayırıyorum.

- Şuanda kitap yazıyorum. Bu yazma tutkusu bende uzun sürelerdir vardı zaten. Umarım kısa sürede basılı halde görebilirim onu.

- Öğrenmeye aşrırı açığım, okulda samimiyetsiz ve somurtkanım. Çünkü bana göre birinin (arkadaşımın) olduğunu düşünmüyorum hiçbirinin. Kimisi Youtube'de saçma sapan videolar çekip para kazanma hayali kuruyor, kimi de harçlıklarını biriktirip Pubg'ye para yüklemeyi. Oyun oynamayı ve gereksiz şeylere zaman ayırmayı sevmiyorum. Youtube'de video çekerek para kazanmak isteyen arkadaşıma da bir şeyleri izah etme konusunda sıkıntı çektim, anlamadı ve uğraşmadım. Kızları ayrı erkekleri ayrı bir dert.

- Saygı benim için en büyük faktör. Ancak çoğu zaman üzerime gelindiğinde cümlelerim ağır olabiliyor. Bana saygı göstermeyene pekte güzel bir üslup kullanmam açıkçası. Kötü bir şey olduğunu biliyorum ancak karakterim bu.

- Kitap okumayı aşırı seviyorum. Kitapsız bir dünya düşünemem, iyi ki varlar. Onlar benim tek dostum.


Sözümü kısa kesmek istiyorum, okuyan herkese teşekkür ederim. Sorularınız varsa cevaplayabilirim, zamanla konuya eklemeler yapabilirim.

Görüşmek üzere. :)