lostyazilim
tr.link

Bilgisayar mühendisliği vizeleri hakkında

7 Mesajlar 970 Okunma
acebozum
tr.link

SunTeknoSistem SunTeknoSistem MobilPlatforms Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yapay Zeka Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 578
  • Beğeniler 108 / 132
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba arkadaşlar bilgisayar mühendisliği okuyan birisi sizce vizelere hazırlanırken önerdiğiniz bir çalışma yöntemi varmi , bu yoldan geçen arkadaşlar bilgi verebilirlermi teşekkürederim :)

googleasistan
webimgo

UtkuBrs UtkuBrs WM Aracı Yönetici
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1550
  • Beğeniler 529 / 528
  • Ticaret 186, (%100)
Kaçıncı sınıf olduğunu soylersen ona gore taktik vereyim :)

SunTeknoSistem SunTeknoSistem MobilPlatforms Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yapay Zeka Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 578
  • Beğeniler 108 / 132
  • Ticaret 8, (%100)
utkubrs merhaba daha 1.ci sınıf arkadas :) ilk yılı

• Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1550
  • Beğeniler 529 / 528
  • Ticaret 186, (%100)
Daha ilk dönemiyse fizik, kimya, matematik, ingilzce, atatürk ilkleri gibi dersler alıyordur bunlara pek yapılacak birşey yok açıkcası lise mantığı ile çalışıp geçecek. Gelsin hele bir difransiyel denklemler, sinyal ve sistemler gibi baba dersler o zaman veririz taktikleri :)

İşin şakası bu temel mühendislik dersleri adı altında verilen ve bölümümüz ile alakası olmayan bir çok gereksiz dersi tüm mühendislik öğrencilerine kitledikleri için temel düzeyde gelir hep sorular. Örneğin matematikte derste 3x3 matris verildiyse 5x5 e kasmasın boş yere derste ne gösterildiyse o sorulur. Bir sürü kitap adı söylenir hiç birine gerek yok düzgün tutulmuş bir defter iyi not almak için kafidir.
AhmetCakmak34 Serkan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
utkubrs 1.sınıf ilk dönemi yaklaşık 250 liraya mal olan 8 tane kitap almıştım. Önceden bileydim almazdım kitapların gereksiz olduğunu. Java c++ gibi derslerin neysede matematik lineer fizik gibi derslere kitap gerçekten çok gereksizmiş.

Bu arada tasarım yazılımları, sayısal sistemler ve elektrik devreleri dersleri için bir kaç öneri alabilirim. 2 hafta sonra vizeler var :)

• Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad U** P**
  • Mesajlar 1550
  • Beğeniler 529 / 528
  • Ticaret 186, (%100)
AhmetCakmak34 tecrübeler acıdır maalesef enazından 250 lirayla kurtulmuşsun :)

Sayısal sistemler dediğin logic dersi sanırım oda çok baba ders olup temelde elektronik dersidir söylerken bile tüylerim diken diken oldu yine :D 5 tane elektronik dersi, 5 tane matematik, 12 tane temel mühendislik 6 tane seçmeli 2 proje. Toplam 30 tane ders. Zaten var 40 tane ders. Hani bunun phpsi, mobil programlaması, crmi, donanımi, cssi, htmli, dot neti, firemeworkü hiçbiri yok. Ülkemde verilen bilgisayar mühendisliği eğitimi gerçekten içler acısı.

Neyse logic hem ezbere hem pratiğe dayalıdır. Ve kapısı, veya kapısı not kapısı hepsinin makina dilindeki karşılıklarını ezberlermen ve sık sık devre çizmen gerekir. Kendi örneklerini bitirdikten sonra kafandan fonksiyonlar uydur uydur çiz elin alışsın sadece notlara bakarsan çok kolay gözükür fakat sınavda çizemezsin.

Elektirik devrelerininde 1 i ve 2 si var. Birincisi kolay kirchhoffu öğrendinmi hemen hemen tüm örnekleri yapıyorsun. Girenler çıkanlara eşittir daima bunu unutma :D

Bu iki ders içinde bir kaç kitap mevcut ve neredeyse tüm üniversitelerde aynı konular işleniyor. Ben 2 dersinde örneklerini googleda kelime bazlı veya görsel araması yaparak bulmuştum. Çalışma soruları diye verilen ve cevapları olmayan tüm örneklerin cevaplarını nette bulman muhtemel.

Tasarım yazılımları dediğin ders hakkında bilgim yok maalesef.
AhmetCakmak34 junior

kişi bu mesajı beğendi.

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2471
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
utkubrs Tasarım yazılımları en basiti aslında. Elektrik devreleride bir nebze kolay ama sayısal sistemler oldukça göz korkutuyor. Evet ülkemizdeki eğitim cidden berbat. Yurtdışındaki üniversitelerin mühendislik derslerine baktığımda sektörle birebir dersler olduğunu görürken ülkemizde bilgisayar mühendisine ve diğer branşların derslerinde çok alakasız şeyler bulunuyor.

Teşekkürler tavsiyeler için. Ben sayısal sistem çalışmaya devam edeyim :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al