Merhabalar ; bu haberi gördüğümde şok oldum.Acaba doğru mu söylüyorlar dedim ve durmadım okudum.Bilimadamları gerçekten yaşlanmaya çare bulmuşlar ama tamamen değil :) Peki bunu bilimadamları nasıl buldu ve ya nasıl keşfetti ? İşte cevap ; Kanada'nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi biyologlarından Prof. David Rollo ve ekibi, laboratuvarındaki farelere, vitamin ve bazı doğal ürün katkıları ile hazırladığı özel beslenme kokteylini uyguladı.



Katkılı beslenmeye tabi tuttuğu aynı yaştaki farelerin beyin ve vücut fonksiyonlarının, zaman içerisinde diğerlerinden belirgin şekilde aktif olmaya devam ettiğini anlatan Prof. David Rollo, bu durumu "yaşlanmanın yavaşlatılması" olarak açıklamış.
Özel beslenen farelerin, diğerlerinden daha uzun yaşadıklarını kaydeden Rollo, "Bu farelerdeki en dikkat çekici gelişme, beyin fonksiyonlarında kaydedildi. Özel beslenen fareler, tıpkı yerinde duramayan gençler gibi yorulmak bilmez hareketler sergilerken, diğerleri tipik yaşlı sendromları gösterdiler" dedi.

Siz ne dersiniz ? Bilimadamlarının bu buldukları yöntem sizce ne kadar doğru ? Ben bu Kanadalı bilimadamlarına güveniyorum ya adamlar buldum demiş ise bulmuşlardır :) Prof.David Rollo'nun ayrıca bir çok başarısıda varmış durmadım araştırdım.Yani artık yaşlanma yavaşladı.Belki ileride hiç yaşlanmayacağız.İnsan ne kadar çok ister değil mi :) Hep 16 yaşında olsam gençlik çağım deli dolu günler der özler herkes :)



Bir sonraki yazımda görüşmek dileği ile hayırlı akşamlar :)

KAYNAK