lostyazilim
tr.link

Bin pişmanlıktır Burger King...

3 Mesajlar 2.261 Okunma
lstbozum
tr.link

mertaluc mertaluc işsiz Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek işsiz
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1058
  • Beğeniler 353 / 134
  • Ticaret 0, (%0)
Her zaman yaşanan şikayetleri okuyoruz, bu sefer böyle olmayacak. Bu sefer çalışanın gözünden nesıl bir yer onu okuyacaksınız.

İlk işe başladığım zaman o kadar güzel şeyler söylendi ki etkilenmek ne kelime bağlanıyorsunuz. Ama öyle olmadığını zamanla anlıyorsunuz. Maaş idare eder, servisi var (her restorantta yok), sigorta yatıyor, kariyer imkanı var ki bu bana bir türlü uğramadı. Tam 11 ay çalıştım bu sürede elemanlardan en eskisi benim diyebileceğim kadar eleman değişti. Eleman değişmesinin nedeni müdürlerin rahat bırakmamasıydı. Benim çalıştığım yer havalimanıydı 3 burger king restoranı var, çalıştığım dış hatlar bölümünde ki restorantı kendi gözümle 11 aylık serüveni anlatacağım.

İşe başladım başladıktan 2 gün sonra gelen elemanlara ben kendim restoranı tanıttım ki bu benim işim değildi ve ürünleri gösterdim. O kişiler benden önce yükseldi, bende de suç vardı haksızlığa gelemiyordum millet müdür yalakası olmuşken ben millete yapılan haksızlığa karşı geliyordum. Benden sonra gelenler kasa bölgesine geçtiler kasayı öğrendiler ben halen ürün yapıyorum, sesimi çıkartmadım. Aylarca vardiyamı 16:00 – 24:00 olarak yazdılar istemediğim halde. İş hakkında sorular sorduğumda prosedürlerle ilgili müdürüm bana; Neden bu kadar soru soruyorsun öğrenipte bizi mi şikayet edeceksin ? diyordu. Sonradan “Ne kadar güzel çalışıyorsun birisi sana bir şey mi dedi.” demeye başladı. Benden sonrakiler sınavlara 2. kez katılırken beni yollamadı üstüne bir de “Eğitim kitapçığın kayıp ben 11 aydır hiç görmedim.” demeye başladılar. Her neyse gelelim son demlere.

Son 3 aylık zamanda müdürler değişti ne kadar güzel derken daha felaketi ortaya çıktı. 3 ay içerisinde sesini çıkartmayanlara mesai üzerine mesai yazdılar. Vardiyasını beğenmeyen kişiler işten çıkacağım diyordu hemen vardiyalarını gündüze çeviriyordu ki halen de böyle devam ediyor. Her giriş çıkışlarda parmak okuma sistemi vardı, sistem meyer (sanırım böyle yazılıyor) adlı programa bağlıydı. Mesaiye bırakıyorlar ama meyerden oynama yapıp 30dk. ya da 1 saat gibi oynamalar yapılıyordu tüm elemanlarda bu durumdan şüpheleniyordu. Son dem dedim ya az kaldı sonlara. Sonlara doğru 2 aylık zamanda müdürlerin eleman dövdüğüne şahit oldum fakat müdüre soruşturma gibi bir şeyler yapılmadı çünkü birileriyle akrabalık vardı. Son demlerde bu eleman dövme olayı bağırma hakaret ve küfür olayları arttı yine bir şey yapılmadı ve halen bu durumlar devam ediyor kimse çıkıpta sen bu elemanı dövmeye hakkın yok demiyor. Şirketin belirlediği Çalışma Yönetmeliğinde bunlar birer suçtu ve işyerinden atılma durumuydu ama dediğim gibi halen bu durumlar devam ediyor. İşten çıkartıklarını kendileri kovmamış gibi elemanın işe gelmediğine dair tutanaklar tutturup şahit yazdığı her hangi bir elemana imzalatıp o elemanın çıkışını bu şekilde veriyordu.

Benim olaylarım bu kadar değil daha nice olaylar var. Bu anlattıklarım sadece benim olduğum Restorantta yaşanmıyordur ki buna eminim. Bunca zaman bir yerde okumadım böyle durumları neden birisi çıkıp demiyor bu beni dövdü diye, yoksa diyorlarda hep engelleniyorlar mı?

Sadece bu sıkıntılar değil zamanı geçmiş ekmeklerde kullanılıyordu. bunların örnekleri internette fazlasıyla var. Ve daha fazlaları.

Dediğim gibi bunlar benim çalıştığım Burger King’de oldu, olmaya devam ediyor. Nice pırıl pırıl elemanlar tanıdım çalışkan dürüst ama hepsinin hakkı yenildi. Şuan orada çalışmıyorum çıktım kendim için seviniyorum ama arkadaşlarım için üzülüyorum.

Bin pişmanlıktır Burger King.

Konu: http://mertaluc.net/bin-pismanliktir-burger-king/

http://mertaluc.net
wmaraci
reklam

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
Hocam rütbe meragi çok orda bende çalıştım 3 ay 3 kere mudur değişti.

mertaluc mertaluc işsiz Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek işsiz
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1058
  • Beğeniler 353 / 134
  • Ticaret 0, (%0)

AcidBunny adlı üyeden alıntı

Hocam rütbe meragi çok orda bende çalıştım 3 ay 3 kere mudur değişti.

Vallahi yalan söylemeyeyim bende de vardı rütbe merakı ama yapılan haksızlıktan sonra yükseleceğimde ne olacak dedim.

http://mertaluc.net
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al