lostyazilim
tr.link

Bir okuyun derim..

3 Mesajlar 706 Okunma
acebozum
tr.link

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)

Merhaba arkadaşlar.

"Hayatta Kalma" isimli bir roman yazmaktayım. Resident Evil, Left 4 Dead, The Walking Dead, Dead Rising ve Killing Floor gibi isimler size tanıdık geliyorsa okumanızı öneririm.

Hayatta Kalma, İstanbul'da yaşayan yeni evli bir çiftin içine düştükleri cehennemi konu alan bir romandır.Okuyunca yalnızlığı çok yoğun şekilde hissedeceksiniz. Ayrıca korku, gerilim, aşk ve dram da hikayeye dahil.

Kitap okumayı sevmiyorsanız bile en azından bir deneyin derim. Birkaç bölüm paylaşıyorum aşağıda.

Gün 1 – Beklenmeyen Tatil

Domuz ve kuş gribinden sonra yine bir aptal hastalıktan sebep kendimizi sakınmak zorunda kalıyoruz. Her zaman olduğu gibi Zeynep ekranın başında ve ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor.

Sokağa çıkma yasağını eleştirmek için eylem planlayan bir grup Twitter üzerinden çalışmalar yapsa da bu gidişat beni memnun ediyor. Evliliğimin ikinci haftasında karımla geçireceğim daha fazla zaman. Ve sabahın köründe uyanıp Florya’dan Dudullu’ya işe gitme derdi yok.

Televizyonlarda erzak stoklama derdine girişmiş insanların görüntüleri dönüyor. Bu memleketin insanı yiyecek stoklamaya darbelerden alışık zaten. Fakat anlaşılan sokağa çıkma yasağının uzun olma ihtimali beraberinde yağmalama riskini de getiriyor.

İnsanlar isyan ede dursun ben bu beklenmeyen tatilin keyfini çıkarmayı düşünüyorum.

Gün 4 – Olaylı Eylem

Uzun bir uyku ve sıcak bir yatak. Ve en önemlisi güzel bir kadın. Bir erkek başka ne isteyebilir ki? Fakat bugünü farklı kılan bir diğer şey ise Taksim’de dün izinsiz yapılan eylem. Heykelin çevresine ellerinde pankartlarla oturan gençlerin birçoğunun yüzleri bembeyaz. Basit bir gripten ziyade ölümcül bir hastalığın izlerini taşır gibiler.

Resmi kanalların hepsi yağmalara ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor. Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağını delinmesini önlemek için gıda yardımı yapıldığı da duyuruldu.

Ekleme : Gün bitmeden daha önemli bir olay oldu, bütün kanallar gitti. Televizyon fantezisi iptal olduğuna göre başka fanteziler üzerine yoğunlaşmamız gerektiğine dair bir konuşma hazırlıyorum Zeynep için. Son olarak hava karardı ve bir polis ekibi iki üst kat komşum Numan’ın eşi Elif’i iteleyerek evine götürdü. Apartman boşluğundaki bağrışmalar Zeynep’in dikkatini çekmiş olacak ki kapının gözüne bir saat boyunca yapıştı. Zeynep’e göre Elif Taksim’de eyleme katılanlardan biriydi. Kadın zaten süt beyaz bir şeydi. Hastalıktan iyice rengi akmış.

Gün 6 – Tutuklanmak

Güneş henüz doğmadı. Zeynep anca sakinleşti ve uykuya daldı. Gecenin sessizliğini bağrışmalar, karanlığını ise fişekler böldü. Florya bir gecede tamamıyla değişti. Hırsızlık ve yağmacılık ihtimaline karşı panjurları indirdik. Sadece salonun camının panjuru aralık.

Gün içersinde telefon şebekelerinde oluşan problemden ötürü sadece Zeynep değil tüm komşularımız endişelendi. Numan’a arabamın anahtarlarını verdim. Sanırım eşi pek iyi durumda değil. Apartman girişlerine asılan afişlerde büyük harflerle “SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI ÇİĞNEYENLER UYARILACAK, UYARI DİNLENMEZSE TUTUKLANACAKTIR.” yazılmış.

Güneşin ilk ışıklarıyla önümüzdeki apartmanın altında bulunan markete gitmeyi planlıyorum. Meşhur hastalığı bilmem ama sigarasızlık benim için gerçek ölüm.

Devamını okumak için : http://www.hayattakalma.net

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”
elektronikssl
webimgo

cagri cagri Bu kez olacak! Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Oyuncu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 300 / 291
  • Ticaret 39, (%100)
Bu konunun takipçisi olacağım. Umarım başarın daim olur ;)

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Teşekkürler :)

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al