lostyazilim
tr.link

Bir Resim Ve Çözülemeyen Sırlar

5 Mesajlar 980 Okunma
lstbozum
tr.link

sosyofikir sosyofikir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mimar - Blogger
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 539
  • Beğeniler 92 / 58
  • Ticaret 8, (%100)
Sosyofikir bu sefer webmaster konularından biraz uzaklaşarak sizleri farklı bir konu üzerinde düşünmeye çağırıyor. Biraz felsefe biraz psikoloji sorusuna ne dersiniz ? Sosyofikir sizler Wmaracı üyelerine profesörlerin öğrencilerine sorduğu ama cevap bulamadıkları bir soruyu soruyor..
Bir akıl hastası, bu resmi yapmış.Resim oldukça ünlü, ama nedeni ne yapanın akıl hastası olması, ne de nadir bir hastalığa yakalanmış olması.Resmi yapanın bir fobisi var, psikiyatri profesörü onlara bu resmi gösteriyor; dikkatlice bakmalarını, resimde hastanın fobisinin ne olduğuyla ilgili bir işaret olduğunu, bunu bulmalarını söylüyor. Verdiği ipucu da şu: "Ayrıntılara takılmayın, resmin bütününü görmeye çalışın. Eğer tüm cisimler kaldırılırsa resim neye benzer, onu düşünün."

Profesörün dediğine göre cevaba yaklaşanlar varmış, ama bulan daha yokmuş. Siz Bulabildiniz Mi ?

Cevabı burada: İşte açıklamayı sunuyorum şimdide sizlere..

İşte buyrun ;

Resimde kırmızı daireler içine aldığım bölümler işte adamın gerçek fobisidir... Mutlu aile tablosu ve fobisi "Mutluluk"... Ve profesörün dediği gibi "Ayrıntılara takılmayın, resmin bütününü görmeye çalışın. Eğer tüm cisimler kaldırılırsa resim neye benzer, onu düşünün."Resimdeki tüm objeleri olduğu gibi ele alarak tüm herşeyi ortadan kaldırdığımızda dairedekiler göze çarpar...İşte buda Mutlu aile tablosu... Ve fobi de "Mutluluk" ...

Nedeni mi aşağıdaki resmi inceleyiniz...

Yazar : Sosyofikir
Yazarın Sitesi : Sosyofikir.Com

Sosyofikir.Com Kaliteli güncel blog
wmaraci
reklam

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Yemin ederim ki aklıma mutluluk gelmişti.
Çünkü o atların taşıdığı şey dikkatimi çekmişti. Hepsi çoluk çocuk aile vs. yarışıyordu halbuki tek yarışılırdı. Benim aklıma bu gelmişti. :) Cevabın bu olduğuna emin misin? :D

sosyofikir sosyofikir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mimar - Blogger
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 539
  • Beğeniler 92 / 58
  • Ticaret 8, (%100)
Yani ben psikolojiyi çok araştırırım. İşte sanat ve psikoloji diye konular oradan edindiğim bilgiler ile cevabı yazmaya çalıştım zaten hocam :)

Sosyofikir.Com Kaliteli güncel blog

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Ya ben aşırı detaycıyımdır. O yüzden doğrudan gözüme o atlar takılmıştı. Diğer kırmızı ile işaretlediğin yerleri görmedim. Dedim bu işte bir terslik var. Çünkü filmlerde falan hep tek yarışıyorlardı. Tam onu yazacaktım ki, cevabı siz yazmışsınız. Keşke cevabı en son yazsaydınız herkesten yorum alırdık. :)

wmaraci
wmaraci

Raphael Raphael Wordpress & Seo Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek wmaster
  • Mesajlar 441
  • Beğeniler 55 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
Aynştaynın çözemediği resmi çözmüşsün, vay anasını demekle yetiniyorum şuan.

Hacca giden ateist...
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al