Blog sahiplerinin genel olarak yaptığı 3 hatayı sizlere söyleyeceğim. Bunların neredeyse hepsini bende yaptım fakat zararın neresinden dönersek kârdır. Madde madde ilerleyerek gideceğim eğer sizinde bu tarz düşünceleriniz varsa yorum olarak atmayı unutmayınız 🙂

Blog sahipleri ve para kazanma:

Blog sahipleri ilk bloglarını açtığı an şu hayallerle bloglarını kuruyorlar “Bu blogda bu sefer parayı kıracağım. Anasayfa’dan 10 reklam alanı eklersem, konu içinede 25 reklam alanı eklersem off zengin oldum bee.”

En çok yapılan hatalardan birisi maalesef para kazanma hırsına bürünmektir. İlk hedefiniz para kazanmak ise size tavsiyem hiç bu işe girmeyin. Para kazanim derken domain + hosting parası, reklam parası derken bi bakmışsınız elinizdeki paralarda uçup gitmiş. O yüzden ilk hedefiniz hiç bir zaman para olmasın.

Verimlilik ve Bıkkınlık

Bir çok blog sahibinin yaşadığı maddelerden birisidir. İlk zamanlarda dakik olarak makale giren blog sahipleri yeterli verimliliği alamayınca makale yazmanın saatini geçiriyorlar, daha sonra “Bugün yazmayayım yarın 2 konu girerim” diyip yarın 1 konu giriyorlar. Bu yüzden okunma alamayınca bıkkınlık ile karşılaşıyorlar. Bu sebepden dolayıda bloglarına son veriyorlar.

Sizlere tavsiyem, sabredin makaleniz okunmuyosa demekki yanlış bir şeyler var demektir. O zaman başka bir makale yazın oda olmadı bir başka makale yazın. Ben BloggErcan.com ‘u bu konuma getirene kadar yaklaşık 3 – 5 blog çöpe attım. Her çöpe giden blog benim için bir tecrübe oldu. O yüzden sabırlı olun ve her işten bir tecrübe edinin.

Pes Edip Bütün Emekleri Çöpe Atmak

İlk başlarda her şey güzel gidip daha sonra tökezledikten sonra her şeyi yırtıp çöpe atarız. Bu tarz düşüncelere kendinizi kapalı tutun. Siz en ufak başarısızlıkta tüm emeklerinizi çöpe atabiliyorsanız açıkca söylim ne yaptığınız işten tecrübe edinizsiniz nede bir işi başarabilirsiniz.

O yüzden ufak veya büyük başarısızlıklara kafanızı yormadan devam edin. İşinizi severek yapın ve kötü eleştiriler sizleri güçlendirsin.

KAYNAK: https://www.bloggercan.com/blog-sahiplerinin-yaptigi-3-hata/