Merhaba arkadaşlar, size askeriye ile aramda geçen saçmalığı anlatmak istiyorum.
NOT: Tüm bu yaşanan 7 aylık sürede E-DEVLET üzerinden baktığımda 10/02/2018 tarihine kadar tecilli olduğum, bu tarihe kadar herhangi bir sıkıntı olmayacağı yazıyordu. Ancak bugün girdiğimde "EN KISA SÜREDE ASKERLİK ŞUBESİNE BAŞVURUN" yazısını görene kadar!
20/07/2017 tarihinde askeriyeye müracaat ettim. Tek kulağımın tamamen kayıp olması nedeniyle beni ABR (Bera) testi için 27/07/2017 tarihinde "Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi - KBB (Kulak Burun Boğaz)" bölümüne sevk ettiler. Oraya gittiğimde burada cihazın bulunmadığını, Samatya ve Haseki hastanesine gitmemi söylediler. Ardından orada yapılan test sonuçlarını tekrar geri getirmemi istediler. Ertesi gün Samatya hastanesine gittim ve ABR testi için 2 ay sonraya yani Eylül ayına randevu verdiler. Neyse, gün geldi çattı ve testimi yaptırdım. Sonra tekrardan Etfal hastanesine test sonucumu götürdüm. Burada heyete çıkamayacağımı "Eski Gümüşsuyu Askeri Hastanesi"ne gitmemi söylediler. 15 gün boyunca her sabah git-gel yaparak Gümüşsuyu hastanesinde nihayet heyete çıkmayı başardım. Ancak heyetin cevabı "Testini samatya'da çektirdiğin için sonuca biz karar veremeyiz. Askeriyeye gitmeli ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kendini sevk ettirmelisin, sonucu orası belirleyecek" oldu. Ardından askeriyeye gittim ve böyle bir durum olduğunu, beni Okmeydanı'na sevk etmelerini söyledim. 2 günlük bir uğraş sonucu Okmeydanı Hastanesi'ne sevk almayı başardım. Ancak 3. gün Okmeydanı Hastanesi'ne gittiğimde yine burada cihaz olmadığını ve Eski Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne randevu almamı ardından sonuçları Okmeydanı'na getirmemi istediler. Eski Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne gittim. Bu sefer 3 ay ileriye atarak 23/02/2018 tarihine test için gün verdiler. Ben tekrardan askeriyeye gittim ve "3 ay sonraya gün verdiler, herhangi bir sıkıntı olur mu?" diye sordum. Orada bulunan meymenetsiz kadın "Herhangi bir sıkıntı olmaz." diye yanıt verdi.
Bugün, yani 08/02/2018 tarihinde askeriyeye tekrar gittim. Nedeni ise, sevk kağıdını yeniletmek içindi. Heyete çıktığımda elimde bulunan sevk kağıdı tarihinin 1 ay'ı geçmemesi gerekiyor.
Peki gittiğimde ne oldu dersiniz? Kaçağa düştüğümü, 370 lira para cezası çıktığını öğrendim. Üstelik okuduğum dönemde hiç yoktan yere benim bilgim dahilinde olmayan bir sebepten ötürü 365 lira daha ceza kesmişlerdi.
Hem test için bana 3 ay sonraya tarih verin, hem bu süre zarfında beni kaçağa çıkartın. "Sonra insanlar neden bu devlete baş kaldırıyor?".
Kısacası, yürüttükleri sisteminde, yaptıkları işinde ta a... koyayım!