Ecomanya
Gece, Gündüz, Hayal...
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / K
-
Meslek
Kamuda Görevli
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Düğün olayı geleneksel amacından sapalı çok oldu. Hatta baya uzun süredir gövde gösterisi amacı ile istenmekte. Yok kızımın iyi yere gittiği belli olsun, yok oğlan şunları şunları yapsın. Bu bakış açısı bana aşırı itici geliyor. Gövde gösterisini herkes kendine göre yapar adam sen sırf iyi yere gitti sansınlar diye onca borcun içine gir kızı aldıktan sonra yüzüne bakan borçlara destek çıkan olmasın. Bu bildiğin acımasızlık.
Ecomanya
Gece, Gündüz, Hayal...
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / K
-
Meslek
Kamuda Görevli
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Günümüzde kızlardada suç çok. Dizilerde görüp görüp özeniyolar. Tamam özenmek hayal etmek güzel şey. Ama karşısındaki insan yerine koymadan ne yaparsa yapsın kız alacak kolay değil mantıgıyla olmayacak olanı zorla olduran kızlar hayatının en büyük hatasını yapıyor. 1 iğne kadar borca fazla birşey yaptırdığında o borcu kız olarak sende çekeceksin. Kızlar gerçekten bunun farkında değil. Şu devirde 50bintl birikimin var diyelim. O paraya ne olursa olsun düğün yapacak olan çok kişi tanıyorum. Zaten korona var. Güzel bi nikah başbaşa yemek tamam işte. O 50bini kira ödemek yerine üzerine bi 30bin daha ekleyip eve önden peşinat olarak verseler daha karlı iş. Mantıklı şeylerin yapılmaması gerçekten psikolojikmen delirtiyor beni
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılım | Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
onu bilmemde ben düğün yapsam 100 150 milyar hayatta harcamam borca girmem :D 60 sene mutsuz tam borç bitecek derken bakıyorsun mezardasın :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ecomanya adlı üyeden alıntı
Bende bir bayanım.. Fakat birçok arkadaşım gelinlik giyme saatlerce oynama vs derdindeler şu dönemde bile. Düğün olayını bende mantıksız buluyorum. Nikahta da giyilebilir gelinlik, oynamak istedikten sonra aile arasında da oynanabilir. Özellikle insanlar geçim derdindeyken düğünlere 1 saat izin varken hayatta değmez yapılacak masrafa..
İnsanlarda geçim derdi yok gibi sanki. Eşimle pandemi sürecinde evlendik ama kimsesiz temiz bir nikah yaptık. Düğün de göbek atmak yerine istediği bir yere götürme fırsatı sundum.
Zor sınavlar güçlü insanlar yetiştirir.