Le10 adlı üyeden alıntı

Öncelikle traktör sevenler fikrini beğendim hocam. Çoğu kişiye saçma gelebilir ama ülkemizde milyonlarca internet kullanıcısı içerisinde eminim ki onbinler, belki yüzbinlerce traktör seven vardır. Şahsen benim, yakından tanıdığım çok arkadaşım var en az haftada bir Facebok'ta traktör resimi paylaşan. (bence bir facebook sayfası kurun ve traktör videoları ile resimleri paylaşın) En mantıklı konular üzerine kurulmuş sitelerin alamayacağı traktör lastiği, traktör jantı, traktör kabini, traktör aksesuarları gibi ürünlerin reklamını alırken fiyatı piyasa değil, sen belirlersin :)

Temaya gelince, 100 TL'den aşağı olan ücretli temalarda, görünüm dışında ek özellik olarak neredeyse hiçbir şey yok. Tamam 100 - 5000 arasında çok fark var ama, ücreti belirleyen çok etken var. Traktörsevenler'de pek belli olmuyor ama haber kategorisine tıklayınca açılan sitede tema kendini daha çok belli ediyor. Benzer içerikte bir yerel sitem olduğu için durumu iyi biliyorum. Hava durumu, puan durumu, burçlar gibi özellikler için, hem ücretsiz hem reklamsız ve güvenilir bot bulmak zor. (magazin bölümü bot ise, o da ayrı bir ücret olmalı) Haberlere ek olarak, firma rehberi, ilan sayfaları ve yazar sayfalarını bir arada sunan bir site hazırlamak kolay değil. Ayrıca öyle tahmin ediyorum, üyelik sistemi de tema ile birlikte hazır geldi. Bu özelliklerin hepsini bir arada tutan bir ücretsiz tema ben bilmiyorum. O bakımdan ya bolca zaman harcayıp kendiniz yapacaktınız, ya da temayı yapan kişiye harcadığı zamanın ve emeğin karşılığını verecektiniz. Siz ikinci şıkkı tercih etmişsiniz. 5.000 TL için ilk tepkiler sizi yanıltmasın. Sonuçta burada herkes webmaster ve kimse o parayı bir temaya bağlamak istemez. Ama siz bu ücreti gözden çıkartırken belirlediğiniz hedeflere odaklanın derim ben.

Bu arada, yazdıklarımdan sonra beni bu temayı satan kişi sanmayın :D Bende ücretli tema kullanan biriyim. Sadece emeğin karşılığına saygı duyuyorum. Hem tema yapımcısının, hemde temayı alan site sahibinin. ;)


herşeyden önce değerli fikirlerin için teşekkür ederim dediğiniz bütün özellikler var sitede ama ben sadelikten yanayım adam hava durumuna bakacaksa forcaya gitsin baksın puan durumuna bakacaksa spor sitesine gitsin ne aradığını bilen gelsin herkes girsin istemiyorum zaten siteme sadece traktör iş makinaları vb video izlemek isteyenlere hizmet vermek istiyorumteşekkürler