ben sosyal medyayı bırakıp reel hayatın daha güzel olabileceği konusuna katılmıyorum, bunu deneyimlediğim de oldu. açık konuşmak gerekirse sosyal medya veya internet ortamında tanıştığım arkadaşlarım veya çevrem olsun reel hayatta ki arkadaş ve çevremden çok daha samimi ve anlayışlılar.

ben sanal ortamı tehlikeli veya reel hayatımı etkileyen bir etken olduğunu düşünmüyorum. reel hayatta bir işim olduğunda sanal ortamdan da uzaklaşabilecek birisiyim. reel de olan işlerimi sanal da olan işlerim yüzünden ertelediğim olmadı.

ayrıca ben ilkokul ve ortaokul da asosyal ve çevresi olmayan birisi olarak büyüdüm, bu süreç içerisinde internetten bir çok çevrem oldu. ve şuan gerek sosyal medya gerek internet sayesinde bulunduğum belediyenin başkanı, kaymakamı ve bir çok lisenin müdürleri ile işbirliğim oldu.

toparlamam gerekirse; sosyal medyayı bırakmak gibi bir çaba harcamak yerine sosyal medyanın olumlu yönlerini nasıl kullanabileceğimizi düşünmek gerekebilir. sizin dediğiniz konuya örnek vermem gerekirse sosyal medyadan kazanç da elde edebilirsiniz.

ha son olarak da 3310 konusuna değinirsek, bunu ciddi anlamda mı dediniz benzetme anlamında mı bilmiyorum ama hava durumundan tutun ülkede ve dünyada gelişen olaylara, depremlere, bilimsel veya bilimsel olmayan verilere anında ulaşabildiğimiz akıllı telefonları bırakmak bence anlamsız.