lostyazilim
tr.link

Cd den format atamıyorum

2 Mesajlar 935 Okunma
lstbozum
tr.link

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar pc ye format atacağım ama cd den atmaya çalıştığımda klavye donuyor ps2 aparatlada dededim ama aynı ama bir dvd takınca sorunsuz geçiyor bir tuşa basın ekranını sorun nerede olabilir acaba arkadaşlar.

wmaraci
reklam

mujdatsayar mujdatsayar M.Kemal Atatürk Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)
dvd yi takınca bir tuşa basın ekranı çıkmıyor mu dogrumu anladım o zaman dvd yi yeniden başlat sonra BAZI bilgisayarlarda f2'dir bazılarında f8 dir sen bu tuşlara 1'rer saniye aralıklarla baş boot menüsü gelmesi lazım oralardan bi yerden cd/dvd boot felan yazar oraya tıkla ondan sonra bir tuşa basın ekranı gelir şu an menüleri tam hatırlayamadım da.

bunu buldum
4.) Bios menüsünden Boot menüsüne girmelisiniz. Anakartların birçoğunda bu menü değişik bölümlerde bulunduğu için biraz aramanız gerekmektedir. Anakartlarda bu menünün bulunduğu alt menü isimlerinden bazıları;
» Advanced Bios Features
» Bios Features Setup
» Boot
Bu üst menülerden biri anakart biosunuzda bulunmaktadır. Menülerden sizde olana girerek first boot device (ilk yükleme aygıtını) cd rom olarak değiştirmelisiniz. Gerekli değişimi yaptıktan sonra bios ayarlarını kaydedip çıkış yapın. Aksi taktirde taktığınız xp cdsi hiçbir zaman açılırken aktif olmayacaktır. Bazı durumlarda biosunuz zaten cdrom öncelikli başlamaya ayarlanmıştır fakat bu gibi nadir durumlarla karşılaşmamak için bios ayarlarınızı kenidiniz yapın.

buda aynı şeyi diyor

Bilgisayar açılırken "DELETE" tuşuna bas, BIOS'a gir. Buradan da "BOOT" menüsüne girip First Boot Device'da Enter tuşuna basıp CD ROM'u göster. Second Device ise HDD olarak göster. Yada PC açılırken F8 tuşuna bas. Gelen BOOT seçeneklerinde CD ROM'u seçip Enter'a basarsan, PC CD ROM'dan başlayacaktır.
Kolay gelsin.....

Bide bu aynısı zaten

Boot Ayarlarından First Boot Device CD-Rom Yapman Yeterli olcaktır..

www.mujdatsayar.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al