Merhaba arkadaşlar. Öncellikle amacım hem size bu herkese faydalı olacak hem ben de referans sağlayabileceğim. Her yaptığım yeni şeyde ve öğrendiğim her yeni şeyde buraya editleyip yazacağım.

Başlayalım;
Öncelikle bunu bir tanıdığım bana önerdi. Önceden hep hosting firmalarına aylık paralar verirken şimdi ise çok az bir paraya rahatça kendi hostingimi yönetebiliyorum. Hatta ekstra olarak yurtdışı lokasyon sağladığı için de siteleriniz yurtdışı lokasyonlu oluyor, bununda bir kaç alanda artıları fazla oluyor.

İlk aldığım zaman hiçbir şey anlamadım. Sadece server kurdum bana ip, kullanıcı adı, şifre verdi. Ne yapacağımı bilmiyordum, fakat internette araştırmalarım sonucunda "putty" diye bir konsol buldum. Sonra kullanıcı adını ve şifresini girdim. Girişimi yaptım.

Sonrasında ZPANEL ücretsiz diye google da arama sonucu bunun servera nasıl kurulduğunu buldum. Her şeyi doğru yapar ve iyi bir kurulum yaparsanız çok kolay bir şekilde zpanel sahibi oluyorsunuz.

ZPANEL sayesinde servera domainler ekleyebilir, mail kurabilir yani açıkçası bir host ile yapabileceğiniz her şeyi yapabilir hatta tek site ile değil birden fazla site ile bunu yapabilirsiniz.

Sitemi falan her şeyi kurduktan sonra arkadaşlarla konuşmak için Teamspeak 3 server kurmamız gerekmekteydi. Sonra bir aradım ki zpanel yüklü olsa bile Teamspeak 3 server bile kura biliyormuşuz. Google dan gerekli işlemleri bulup bir güzel de server üstüne Teamspeak 3 kurdum.

Şuan da hem sitem aktif hem de teamspeak 3 çok rahat bir şekilde kullanıyoruz. Tahmini 80 ping civarı veriyor.

Fiyatına gelecek olursak: Saatlik ödeme sistemi var ve gerçekten iyi. Aldınız hostu ama kullanmıyor musunuz? Hemen kapatıyoruz ve sadece kullandığımız saati hesabımızdan çekiyor.

Paketler nasıl? :

512 MB / 1 CPU
20 GB SSD Disk >>> $ 5 /mo buda $0.007 /hour yapıyor.
1000 GB Transfer

1 GB / 1 CPU
30 GB SSD Disk >>> $ 10 /mo buda $0.015 /hour yapıyor.
2 TB Transfer

2 GB / 2 CPUs
40 GB SSD Disk >>> $ 20 /mo buda $0.030 /hour yapıyor.
3 TB Transfer

vee liste böyle uzayıp gidiyor.

Şimdi size bir teklif sunuyorum. Eğer benim referans linkimi kullanarak üye olursanız hem kendiniz 10 $ hem de ben sizin sayenizde sanırsam 15 veya 25 $ kazanıyorum. Daha hiç referans almadığım için tam bilgim yok size de yalan söylemek istemem ama referans ile üye olunca 10$ kesin veriyor ona eminim.

Referans linkim: https://www.digitalocean.com/?refcode=2940ecec1ebd
Referans olmayan link: www.digitalocean.com

Eğer referans ile üye olursanız. Size olabildiğince (kendimin bildiği kadar, çünkü bende her gün yeni şeyler öğreniyorum) yardımcı olacağım. Ama referans ile üye olmayanlara bana destek sağlamadıkları için yardımcı olamam. Bunu tamamiyle iyi niyetimle söylüyorum, yanlış anlamayın ama her şey karşılıklı değil mi? Fakat bunu yanlış karşılıyorsanız, affola.

Teşekkürler. Sorunuz varsa yorum olarak yazabilirsiniz.