Benim prensibim vardır dilenciye para vermem ama çevremde yardıma muhtaç biri varsa veririm. Bence herkesin böyle yapması lazım, puan kazanmak için verilen sadakalar dilencilerin çoğalmasını sağlar.
Hz. Mevlana'nın bir menkıbesi vardı bu konuyla ilgili yanlış hatırlamıyorsam " yolda giderken birisi yanına yaklaşır ve Allah rızası için der, sonra Hz. Mevlana para verir. Yanındakilerden birisi uyarır işte sizi aldatıyor diye. Mevlana " Ben beni kandırdığı ismin hürmetine veriyorum, O isimle beni herkes kandırabilir" diye cevap veriyor.
tam hatırlamıyorum ama böyle bir kıssadan hisseydi herhalde. :)
paraya olan dilenmek zorunda değil en kötü gider bimden su alır ucuza gider kadiköyde üsküdarda satar burda pazarda yaşlı dede yara bandı satıyor aynı pazarda 25 yasındakı kadın dileniyor dilenmek çare değil işin kolayına gelıyor
Hz. Mevlana'nın bir menkıbesi vardı bu konuyla ilgili yanlış hatırlamıyorsam " yolda giderken birisi yanına yaklaşır ve Allah rızası için der, sonra Hz. Mevlana para verir. Yanındakilerden birisi uyarır işte sizi aldatıyor diye. Mevlana " Ben beni kandırdığı ismin hürmetine veriyorum, O isimle beni herkes kandırabilir" diye cevap veriyor.
tam hatırlamıyorum ama böyle bir kıssadan hisseydi herhalde. :)
Şimdi gerçekten paraya ihtiyacı olan, evi olmayan, sakat olan dilenmeye muhtaç kalan dilenciler ne yapacak bu haberden sonra?
çalışacak. muhtaç olan, evi olmayan, sakat olan bir çok kişi tanıyorum ve illaki kendilerine göre bir iş bulup çalışıyor insan istemeyi bildiğinde.
dilenciliğin 100% ü haraç kesmek gibi geliyor bana. buranın pazarı kurulduğunda işyerine ortalam 10 kişi gelir allah rızası için der, ne verirsek alır gider. vermezsek gitmez, bekler kapıda. böyle bir şey mi var arkadaş biz eşşek gibi çalışalım, uğraşalım, adam gelsin haftalık haracını kessin gitsin.