lostyazilim
tr.link

Dmoz Ticareti Devam Ediyor

17 Mesajlar 2.516 Okunma
lstbozum
tr.link

LaMekan LaMekan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebTasarım
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 1272
  • Beğeniler 292 / 265
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaslar bu konuyu açmam kavga ortamı degil, hicbir Dmoz editörünü tanımam, bilmem.

Bir forum sitesinde az önce gördüm, uyarı ve bilinclendirme cercevesinde haberdar etmek istedim

Bircogumuz bu tip şeylerin oldugunu biliyorduk, ama böyle bir kanıta denk gelmemiştik

Gönül istediki Dmoz gibi kaliteli bir dizinde sadece kaliteli ve hak eden siteler yer alsın

Baska bir sitede konuyu açan kişinin yazdıgını aynen geçiyorum (altta)

Daha önce de bahsettiğim gibi Dmoz maalesef para kazanma amacındaki site sahiplerinin eline geçmiştir. Bazıları çalışma yaptığı kategoriler de editörlük alıp kendi sitelerini ekleyip rakipleri silerken, bazıları da açıkca bu işi ticarete dökmüştür.

Neyse bu başlığı açma sebebim artık açık şekilde satışına başladığının kanıtlanmış olması. 50 TL karşılığı dmoz emrinize amade.. Aşağıdaki ScreenShot kesinlikle photoshop eseri değildir. Lütfen bir göz atın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız..

wmaraci
reklam

Bytn Bytn Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Affialite Marketing
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 1 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Kim yapıyorsa bulsun beni benim siteleri de kaydetsin :D

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
İlk aklıma gelen şu oldu. Bazı uyanık(!) kişiler dmoz kaydı yapıyoruz diye ödeme alıp yapmıyor da olabilirler. Bakarsanız mailde hiçbir isim ve bilgi yok. Yani tamamen yalan da olabilir.

Çünkü mail açıp da dmoz kaydı yapıyorum mailini herkes atabilir, sonuçta herhangi bir koşul gerekmiyor. Tabii doğru da olabilir fakat kesinlikle böyle bir durum vardır diyemeyiz bence.

Bytn Bytn Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Affialite Marketing
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 1 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Oğulcan Turhanlar adlı üyeden alıntı

İlk aklıma gelen şu oldu. Bazı uyanık(!) kişiler dmoz kaydı yapıyoruz diye ödeme alıp yapmıyor da olabilirler. Bakarsanız mailde hiçbir isim ve bilgi yok. Yani tamamen yalan da olabilir.

Çünkü mail açıp da dmoz kaydı yapıyorum mailini herkes atabilir, sonuçta herhangi bir koşul gerekmiyor. Tabii doğru da olabilir fakat kesinlikle böyle bir durum vardır diyemeyiz bence.

Yanlışınız var, vardır diyebiliriz. Maile dikkatli baktığınız da göreceksiniz ki dmoz'a kayıt yaptıktan sonra parayı tahsil edeceklerini yazmışlar.

wmaraci
wmaraci

GsliKahraman GsliKahraman Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci :)
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 761 / 199
  • Ticaret 2, (%100)
adam kayıt yaptırıp ödemezse? geri silebiliyor mu?

• Üyelik 22.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebTasarım
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 1272
  • Beğeniler 292 / 265
  • Ticaret 0, (%0)

Oğulcan Turhanlar adlı üyeden alıntı

İsim bu işi parayla yapan kişinin deşifre olma korkusundan fake bir hesap açtıgı içinde olmayabilir, ama bu işi yapanlar var onu cok kez duyuyoruz, benım maksadım bilinclendirme

Dediginiz gibi editör olmayan gibi ücreti alıp, kaybolanlarda olabilir

caglark caglark caglarkeskin.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1125
  • Beğeniler 59 / 243
  • Ticaret 48, (%100)
Keşke siteyi eklese de sitenin adını bana verseniz. Zaten kim hangi siteyi ekledi çıkıyor. Anında editörlük hesabını sildirsek bu adamın. İnanmıyorum bu millete ya...

• Üyelik 22.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebTasarım
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 1272
  • Beğeniler 292 / 265
  • Ticaret 0, (%0)

GsliKahraman adlı üyeden alıntı

adam kayıt yaptırıp ödemezse? geri silebiliyor mu?

Daha sonradan silinebiliniyor, istese Dmozda 10 yıllık kaydı olsun, herşey editörün elinde

mertaluc mertaluc işsiz Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek işsiz
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1058
  • Beğeniler 353 / 134
  • Ticaret 0, (%0)

Çağlar KESKİN adlı üyeden alıntı

Keşke siteyi eklese de sitenin adını bana verseniz. Zaten kim hangi siteyi ekledi çıkıyor. Anında editörlük hesabını sildirsek bu adamın. İnanmıyorum bu millete ya...

kategorinin editörü yok ki baktım ayrıca forumda editörü olan bir bayan vardı ona da bildirin belki yardım eder

http://mertaluc.net

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
"Bu gibi para karşılığı eklemeleri er geç tespit ediyoruz ve apra karşılığı siteyi ekleyen editörü, eklenen siteyi çıkartıyoruz" diyor DMOZ Türkçe bölüm editörü.

Gerçekten de önüne geçilmeli.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al