Dünyada görülmesi gereken müzeler;

Louvre Müzesi / Paris:

Leonardo DaVinci’nin Mona Lisa’sı, eski Mısır, Asya, eski Yunan ve Roma uygarlıklarının bir çok örneğini görebileceğiniz muhteşem bir müze.

The Metropolitan Museum of Art / New York

Dünyanın da en büyük müze özelliğini taşıyor. Çağdaş sanat, antik ve klasik Amerikan sanatı ve orta çağ sanatına dair bir sürü koleksiyonla karşılaşabilirsiniz.

British Museum / London

Müzenin içinde dünyada yaşamış birçok ırkın başlangıcına ve bitişine ait belgeler, heykeller, çizimler var. Müzenin en ilgi çeken bölümü ise; mumyaların, tabutların, Ramses Firavunu’nun olduğu Mısır koleksiyonu.

American Museum of Natural History / New York

ABD'de bulunan dünyanın en büyük ve en ünlü müzelerinden birisidir. Müze birbirine bağlı 25 bina bloğundan oluşmaktadır. Toplam 46 daimi sergi salonu, araştırma laboratuvarları ve kütüphanesi mevcuttur.

Müze koleksiyonu, sadece küçük bir kısmı herhangi bir zamanda sergilenebilen 32 milyondan fazla parça içerir. Müzenin 200'den fazla bilim insanı kadrosu vardır.

Mısır Müzesi / Kahire

Eski Mısır uygarlığının en görkemli koleksiyonunu barındıran arkeoloji müzesidir. Müzenin, önemli bir miktarı gösterimde olmak üzere, toplam 120.000 adet eseri bulunmaktadır.

Aya Sofya / Türkiye

Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından MS 532 - 537 yılları arasında İstanbul'un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup, 1453 yılında İstanbul'un Türkler tarafından alınmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. 1935 yılından beri ise müze olarak hizmet vermektedir.

Musee du Louvre / Paris

Louvre Sarayı içinde yer alan fakat orijinalinde 12. yüzyılın sonlarına doğru II. Philip tarafından bir kale olarak inşa edilen müze, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri.

Borghese Gallery / Rome

Bu müzeye fotoğraf makinelerinizi ve çantalarınızı sokamıyorsunuz. Borghese Gallery’de sadece sanat eserleri değil müzenin muhteşem duvarları da sergileniyor. 1644 yılında Papa Paul V ‘nin yeğeni tarafından yaptırılan müzenin her bir duvarı ve tavanı muhteşem sanat eseri ve heykellerle süslenmiş.

Musee d’Orsay / Paris

Bina 1898 - 1900 yılları arasında inşa edildi. Orsay Müzesi'nde çoğunlukla Fransız sanatına ait, 1848 - 1915 yıllarında arasında yaratılmış heykeller, resimler, mobilyalar ve fotoğraflar bulunur. Müze daha çok içlerinde Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların eserlerinin bulunduğu geniş izlenimci koleksiyonu ile tanınır. Bu koleksiyon, müzenin 1986 tarihindeki açılışına kadar Galerie nationale du Jeu de Paume'de sergileniyordu.

Museum of Modern Art / New York

Birçok kişi tarafından dünyadaki en önemli modern sanat müzesi olarak görülmektedir. Müzenin koleksiyonu, birçok kişi tarafından, Batı modern sanatının en iyi koleksiyonu olarak görülmektedir. MoMa'nın koleksiyonunda 150.000 ayrı parçanın bulunmanın yanı sıra, koleksiyon yaklaşık olarak 22.000 film ve 4 milyon film karesini de bünyesinde bulundurur.