Çok şey fark eder :) e kitabı deneyin bir anlayacaksınız. Fark etmese tutup bu cihaza bu kadar para vermem zaten
serdar01 adlı üyeden alıntı
Merhaba.
Cep telefonuma e-pub uygulaması yükledim.Test amaçlı. Bir kaç gün kullandım.
E-kitabın olumlu yönleri: özellikle önceki sayfalardan aradığınız satırları/kelimeleri bulmak çok kolay. Bir diğer olumlu yönüde onlarca kitap taşımanın rahatlığı ve kolaylığı.
Olumsuz yönleri: Gözlerin uzun süre bir ekrana bakmak zorunda kalması. Ben numaralı gözlük kullanan biriyim. Çok rahatsız etti beni.
Bir diğer olumsuzluk ise istenen kitabın bulunma zorluğu .Şu an için mümkün değil. Ve özellikle eski basım kitaplar belki de bulunmayacak.
Yine denemek adına pdf formatındaki kitabı e-pub formatına çevirdim.Telefona attım.Sonuç kötü.Karakterlerin çoğu bozuktu. Karakter ayarlarını yaptığım halde.
Özetle: Ben kitabımı alıp,sakin bir ortamda okumayı, gerekli gördüğüm yere küçük ayraçlar koymayı e-pub okumaya değişmem. Ya da sahaftan satın aldığım 1971 basımlı, sayfaları zamanla -gerçekten- sararmış bir antoloji şiir kitabı okumanın verdiği lezzeti e-pub vermez. Kitabı kim bilir kimler,hangi duygularla, aldı okudu ? Ve şimdi sıra bende, dedirtmez e-pub. :)
Teknolojik anlamda yeniliklerin olması iyi. Tercih eden okuyucularda çok fazla.Ama ben "eski usul,selüloz bağımlısı" olarak okumaya devam edeceğim.
Konu başlığı farklı; ama güzel mesajlar okuyunca ekleme yapmak istedim. :D
Hocam cep telefonu ile e kitap okuyucu bir değil. Yani ona bakarak burdan analiz yapmanız yanlış bence. E kitap okuyucunun ekranı bildiginiz sayfa gibi. Ayırt etmek de zorlanırsinız o derece. Cep telefonu ile bir tutmayın. Ayrıca pdf formatta olan her kitabın epub hali de vardır. Pdfler de ara sıra bozulmalar olabilir evet ama olsun o kadar :) %99 epub format var zaten.
E kitap okuyucu gözlerimi zerre kadar olsa bile yormadı. Normal kitapdan bile daha az yoruyor diyebilirim