Erkek mi Kadın mı daha çabuk kilo verir?

Pennsylvania Tıp Fakültesi psikiyatri mütehassıslarından doktor Albert Stunkara, zayıflamak için tatbik edilen kürlerin dünyanın en güç işleri olduğunu ileri sürmüştür. Doktor, zayıflamak isteyen kimselerin küre başladıkları günden itibaren kilo kaybedeceklerini zannetmenin hatalı bir düşünüş olacağını belirtmiştir. New York hastanelerinden birindeki etütleri göz önüne seren Stunkara, doktorların zayıflatmak için girişilen rejimlerin neticeleri hakkında evvelden hiçbir şey kestiremeyeceklerini de belirtmiştir.
Doktor bu sahadaki çalışmaları esnasında, 10 kilo kaybetmek isteyen bir erkeğin bu kiloları aynı şartlar altında zayıflamak isteyen bir kadından... DEVAMINI OKU...

KİLO VERMEDE EGZERSİZİN YARARLARI

Son araştırmalar göstermektedir ki, egzersiz, enerjinin sarf edilmesinde doğruca bir açık kapı olmakla kalmaz, belirli bir programa bağlandığında “Esas Metaboik Dengeyi de düzenler. Vücudunuzu formunda tutmak üzere, haftada dört gün yarım saatten az olmamak üzere idman yaptığınızda, bir ay içinde atıl kasların yerini yağsız, sağlıklı kaslar alacaktır. Gerçek kırmızı kas, yağın Esas Metabolik Dengesinin ve tembel kasın iki katı değerindedir.


Buna göre vücut kendisini, idman yapılmadığı anlarda bile, kalp, ciğer ve kaslarla çalıştırılan bir programa, daha yüksek bir tempoya ayarlarken, idman yapılmasa da, daha fazla enerji sarfı mümkün olabilir. Bu durum egzersizi, zayıflamanın en değerli aracı haline getirmektedir. Son yıllarda gerçekten spor kilo düşürmede en görünür vasıtadır, işi kökünden çözümlemek durumundaki yöntemi, zayıflamak isteyenlerin iyi anlamaları ve gerektiği gibi uygulamaları lâzımdır.