Facebook Messenger yeni güncelleme ile bazı yenilikler getirdi. Artık Messenger'dan satranç, basketbol oynayabiliyorsunuz. Satranç oyunu çok karmaşık ve İngilizce olduğu için bir çok arkadaşımız mantığını kavrayamamış. Sizlere bu yazımda Facebook Messenger satranç oynama hakkında uzunca bilgi vereceğim. Yazının tamamını okuduktan sonra artık satranç oynamayı biliyor olacaksınız. Oyunu hem mobil hemde bilgisayar tarayıcısından oynayabiliyorsunuz.



Facebook Messenger Satranç Nasıl Oynanır?

Oyunu başlatmak için sohbete "@fbchess play" yazın. Bir kaç saniye içerisinde oyun ekranı gelecek. Kimin hangi renk olduğu yazıyor. Beyaz olan kişi ilk hamleyi yapacak. Oyunu oynamak için özel kodlar var ve o kodlarla oynayabiliyorsunuz. Öncelikle her taşın bir harfi var. P piyon, B fil, N at, R kale, Q vezir, K kral demektir.

Oyunda hareket etmek için " @fbchess 'taş adı'harf'rakam' " kodunu kullanıyoruz. Örneğin fotoğrafta gördüğünüz gibi @fbchess Qg3 kodu ile, h4'te olan Veziri g3'e almış. Yani büyük olan harf hangi taşı hareket ettireceğinizi belirliyor. Vezirse Q, piyonsa P gibi. İkinci küçük olan harf ise o taşın hangi sutunda hareket edeceğini yani en son nereye gideceğini belirliyor. Rakamda hangi satıra gideceğini belirliyor. Yani durduğu yeri değil, hareket edeceği yeri gösteriyoruz.

ALINTIDIR: http://www.beyamca.com/2016/05/facebook-messenger-satranc-nasil-oynanir.html