Pes 2014 ile iyice gerileyen Pes serisi, kan kaybetmeye devam ederken Fifa, farkı iyice açıyor. Son zamanlardaki başarısıyla en fazla satış rakamlarına ulaşan, rekorlar kıran bir oyun olmayı başardı.
Fifa 14'de boy gösteren bazı sorunlar mevcut. Bunlardan birisi bazı konsollardaki sağ analog tuşunun çalışmaması. Sağ analog sorunu ile ilgili çeşitli çözüm yöntemleri geliştirilse de her konsolda fayda sağlamıyor. Ben sizlere test edip onayladığım bir yöntemi paylaşmayı düşünüyorum. Uzun süre arayıp çözmeye çalıştığım bu sorunu çok basit bir yolla çözmeyi başardım. Fifa 14 sağ analog sorununu çözmek aşağıda bulunan resimli anlatımı inceleyebilirsiniz.
1. Konsolu bilgisayara USB aracılığıyla bağlayın. Daha sonra Aygıtlar ve Yazıcılar kısmından konsolunuzun özellikler penceresini açın.
2. Donanım sekmesini seçerek özellikler düğmesine basın.
3. Açılan pencerede ayrıntılar sekmesine tıklayın. Aygıt açıklamasını donanım kimlikleri olarak değiştirin ve resimde gösterilen yeri kopyalayın.
4. Metin belgesini açarak kopyaladığınız yazıyı yapıştırın. (Kısayolu ctrl+v)
5. Aşağıdaki verdiğimiz linke tıklayarak son adım için gerekli olan dosyaları indirin. Çıkan dosyaları Fifa 14'ün kurulu olduğu Game klasörüne atın. (C:\Program Files (x86)\FIFA 14\Game)
6. Fifa 14 Game içine girerek x360ce.ini dosyasını metin editörü ile açın.
7. [PAD1] kısmındaki VID ve PID isimlerini önceden kopyalamış olduğunuz değerler ile değiştirin.
Fifa 14 sağ analog sorunu için gerekli olan dosyalar. İndirmek için tıklayın.
Kaynak: Fifa 14 Sağ Analog Sorunu ve Çözümü