Backlinkcigeldi Size katılıyorum, Game of Thrones’da efsane dizi fakat Yüzüklerin Efendisini daha çok seviyorum ben.
Çok net kıyaslanamaz bile. Tolkien bir dahiydi. Adam elfçe diye sıfırdan grammere uygun bir dil yarattı ya. Bu inanılmaz bir olay. Olaylar karakterler karakterlerin iç hikayeleri vs.. muazzam. Ben got serisinin kitaplarini okudum güzel sürükleyici fakat lotr ağır siklet bir yapıt. Denk değiller. Got un %40ı erotizm içeriyor zaten. Lotr da ise kapsamlı olaylar işleniyor.
İlk önce Yüzüklerin Efendisini çıkarıp sonradan Hobitti çıkması ve ilk olarak hobbiti izleyip sonra yüzüklerin efendisini izleme fikri vs. dediğiniz gibi Tolkien’in muazzam düşüncesi, çok yaratıcı.
Yüzüklerin Efendisinin kitaplarını okudunuz mu gerçekten büyüleyici filmlerde görseller gerçekten çok iyi ama kitabı okurken girdiğiniz dünya çok başka sanki okuduğunuz herşeyi görüyor ve yaşıyorsunuz açıkçası kitapları okurken daha çok keyif aldım
lotrcuyum ben lotr serisi gelsin game of thrones ne ki diyeceksiniz :) ama lotr ile kıyaslanmadığı sürece gayet iyi bir seri
Hocam bence Game of Thrones'un dizinin yanında kitapları ve yedirilmiş tarihiyle lotr ile aynı düzeyde olup hatta bir tık üst olduğunu düşünüyorum.
Konuya gelirsek 8.sezonu tam kavrayabilmek için diziyi 2.kez bitirdim 1 ay önce, dizide o kadar çok detay var ki izleyince anlıyorum boş izlememek gerek kitaplarını okuyup Aegon Targaryenından Rhagarına kadar tüm karakterlere hakim oldukça diziyi daha çok seviyosunuz.
Hocam bence Game of Thrones'un dizinin yanında kitapları ve yedirilmiş tarihiyle lotr ile aynı düzeyde olup hatta bir tık üst olduğunu düşünüyorum.
Konuya gelirsek 8.sezonu tam kavrayabilmek için diziyi 2.kez bitirdim 1 ay önce, dizide o kadar çok detay var ki izleyince anlıyorum boş izlememek gerek kitaplarını okuyup Aegon Targaryenından Rhagarına kadar tüm karakterlere hakim oldukça diziyi daha çok seviyosunuz.
Lotr ile kıyaslayabilmeniz için tüm serisini detaylıca bitirmeniz gerekli. Öyle ise saygı duyarım. Değil ise :)
Edit: Temel kitaplar harici Tolkinenin lotr ile ilgili birçok ek kitabi vardır. Ölümünden sonra oğlu devam etmiş tamamlamış ve yayınlatmıştır.