Geleceğini Çöpe Atma!


Dünya milyonlarca yıldır ayakta bugüne kadar gelmiş durumda. Bugün ise bizim sorumluluğumuz Dünya'yı temiz ve sağlıklı tutmaktır. Buzulların erimesi, hava kirliliği, çevre kirliliği gibi sorunların tek kaynağı insandır. Çevre kirliliğine neden oluyorsak çevreyi temiz tutacak projelerde geliştirmeliyiz. İşte tamda burada Kayseri Büyükşehir Belediyesi devreye girerek şehrin dört bir yanına pet şişe toplama kafesleri yerleştirmiştir.Pet şişeleri geri dönüşüme kazandırmayı hedefleyen projenin slogonı ise şöyle; Geleceğine sahip çık, pet şişeyi potaya at”. Dünya nefes alan herkes için var ve koruma görevide doğal olarak bize düşüyor.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu organizasyonu eğlenceli hale getirmeyide başarmış durumda. Kafeslerin üzerinde basket potası yerleştirilmiş ve potaya basket atarak hem yeteğinizi konuşturabilir hemde çevreye ve Dünya’ya faydalı olabilirsiniz. Birkaç farklı tasarımla pet şişeleri toplamay hedefleyen proje Kayseri halkı tarafından sevilmiş durumda. Basket potasının haricinde dev bir pet şişe şeklinde olan geri dönüşüm kafesini şehrin yoğun nüfuslu olan yerlerinde görmek mümkün.



Geri dönüşüm projesinde sokak hayvanlarıda düşünülmüş. Kafeslerin alt kısımlarında su koyma hazneri yer almakta. Şişelerin dibinde kalan suyu o hazneye dökerek sokak hayvanlarınında su içmesi sağlanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesine duyarlılıklarındna dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Temiz ve sağlıklı bir hayat için tüm Türkiye’nin Kayseri’yi örnek alması dileğiyle.

Kaynak: https://reklamkap.com/manset/gelecegini-cope-atma_143.html